1 Vorige week stond er in Het Nieuwsblad dat Franck Berrier de kleedkamer verdeelt in plaats van het spel. Jouw reactie daarop was dat je dat in de kleedkamer nagevraagd had en dat niemand jou gezegd had dat hij een probleem heeft met Berrier. Verontrust het jou niet dat minstens één van jouw spelers meer zegt tegen een journalist dan tegen jou?

"Het kan een speler zijn, maar het kan ook uit de entourage komen. In elk geval weet iedereen perfect hoe ik in elkaar zit: als je iets te zeggen hebt, moet je dat tegen mij doen en niet in de pers. Wie dat toch niet tegen mij en wel in de pers doet, zit met een probleem. Want vroeg of laat komt dat uit en dan is het bij mij voor die jongen over en uit. Wat Franck Berrier betreft: ik weet niet of het om een foute perceptie of om een afrekening gaat, maar ik kan op training niet van hem klagen. Hij m...

"Het kan een speler zijn, maar het kan ook uit de entourage komen. In elk geval weet iedereen perfect hoe ik in elkaar zit: als je iets te zeggen hebt, moet je dat tegen mij doen en niet in de pers. Wie dat toch niet tegen mij en wel in de pers doet, zit met een probleem. Want vroeg of laat komt dat uit en dan is het bij mij voor die jongen over en uit. Wat Franck Berrier betreft: ik weet niet of het om een foute perceptie of om een afrekening gaat, maar ik kan op training niet van hem klagen. Hij miste dit seizoen nog maar één training. Als ze dat bij Zulte Waregem horen, zullen ze omvervallen, denk ik. Conditioneel en qua trainingsintensiteit is hij zelfs bij de beteren. Hij is natuurlijk wel een creatieve speler en in de wedstrijd lukt het dit seizoen niet altijd zoals het zou moeten. Maar alles in zijn schoenen schuiven, is te kort door de bocht en daar moeten ze dringend mee stoppen." "Ik moet zeggen: dat soort opmerkingen begint serieus op mijn systeem te werken. Dit is geen moeilijke kleedkamer! In vergelijking met wat ik in mijn spelerscarrière soms meemaakte, is dit zelfs een hele brave kleedkamer. Die verhalen over dingen die er niet zijn, beginnen echt mijn strot uit te hangen." "Didier Ovono zal altijd een flamboyante en onorthodoxe keeper blijven. Hij stopt met kamikazereddingen onhoudbare ballen en neemt ook weleens te veel risico. Maar als hij in de fout gaat, is zijn reactie daarop in de wedstrijd altijd goed. Dat bewijst zijn kwaliteit en ook dat hij mentaal sterk is. Hij is wel iemand die veel training nodig heeft en ik kan mij voorstellen dat als je op de Afrika Cup drie wedstrijden in tien dagen speelt, je niet veel traint. Bovendien was hij drie dagen onderweg naar huis en landde hij pas vrijdagochtend. Voor zijn metier en zijn présence besliste ik om hem op Club toch in de goal te zetten. Hij ging in de fout bij het tweede doelpunt, maar stopte ook drie 'gemaakte goals'. Dat toont dat mijn keuze voor hem goed was." "Dat kun je pas zeggen op het einde van het seizoen, maar het lijkt mij te kort door de bocht. We worden nu vooral anders bekeken. Vorig seizoen waren we een klein ploegske dat kon verrassen. Nu voetbalt iedereen wat anders tegen ons. Daarom moeten wij dat nu ook doen en dat gebeurt met vallen en opstaan." "Hij nodigde mij het voorbije weekend zelfs uit op zijn verjaardagsfeest!" (lacht) Frederik Vanderbiest (37) is T1 van KV Oostende.DOOR CHRISTIAN VANDENABEELE"Die verhalen over dingen die er niet zijn, beginnen echt mijn strot uit te hangen."