Frosinone Calcio

clubinfo

opgericht in 1912

voorzitter

Maurizio Stirpe

stad

Frosinone

46.000 inwoners

stadion

Benito Stirpe

16.227 capaciteit

clubkleuren

geel-blauw shirt, gele broek

website

www.frosinonecalcio.com/it

erelijst

trainer MORENO LONGO

14/02/1976

Jeugdinternational die op zijn 19e in het granaatrode shirt van Torino in de Serie A debuteerde.

Zette in 2006, 30 jaar jong, na een zware blessure een punt achter zijn carrière.

Debuteerde een jaar erna als coach bij Filadelfia Paradiso, werkte zeven jaar in de jeugdacademie van Torino en debuteerde als T1 bij Frosinone met een promotie naar de Serie A.

smaakmaker CAMILLO CIANO

De eigenaar van Palermo, Maurizio Zamparini, was in alle staten en zou de promotie van Frosinone aanvechten. In de finale van de play-offs trok zijn ploeg massaal naar voren, maar keer op keer moest de scheidsrechter de wedstrijd onderbreken omdat bankzitters van de thuisploeg ballen op het veld trapten. Camillo Ciano (28) maakte handig gebruik van de verwarring en duwde kort voor de tijd de 2-0 binnen, waarna supporters het veld bestormden en de match vroegtijdig werd afgefloten. De klacht van Zamparini werd verworpen, zodat de spits straks op zijn 28e in de Serie A mag debuteren. Frosinone lokte hem vorige zomer met een jaarloon van 1 miljoen euro naar het Stadio Benito Stirpe, waar hij de verwachtingen met 16 goals moeiteloos inloste.

MORENO LONGO
MORENO LONGO© ZUMAPRESS.com

transfers in

Krajnc (Cagliari), Bardi (Inter), Molinaro (Torino), Ghiglione (Genoa), Goldaniga (Sassuolo), Crisetig (Bologna), Sportiello (Atalanta), Hallfredson & Perica (Udinese).

CAMILLO CIANO
CAMILLO CIANO© ZUMAPRESS.com

out

Vigorito (Lecce), Frara (gestopt), Zappino (gestopt).

Frosinone Calcio
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content