Fulham FC

clubinfo

opgericht in 1879

voorzitter

Shahid

Khan (PAK/USA)stad Londen

8.675.000 inwoners

stadion

Craven Cottage

25.700 capaciteit

clubkleuren

wit-zwart shirt, zwarte broek

website

www.fulhamfc.com

erelijst

trainer SLAVISA JOKANOVIC

Srb, 19/08/1968

Ex-verdediger van onder andere Partizan, Oviedo, Deportivo La Coruña, Chelsea en de nationale ploeg (Servië en Montenegro, 64 caps).

Coachte sinds 2007 in Servië (Partizan), Thailand (kampioen met Muangthong United), Bulgarije (Levski), Spanje (Hércules), Engeland (Watford) en Israël (Maccabi Tel Aviv).

Leidde Fulham in de lente naar de Premier League.

smaakmaker JEAN MICHAËL SERI

Vorige zomer lagen Barcelona en Arsenal op de loer, maar Jean Michaël Seri (27) bleef nog een derde seizoen aan de Azurenkust, waar hij bij OGC Nice alleen maar bevestigde. De statistieken van de Ivoriaanse international zijn niet indrukwekkend (12 goals en 26 assists), maar door zijn uitzonderlijk profiel was een transfer slechts een kwestie van tijd: een middenvelder die zowel verdedigend als offensief kan worden uitgespeeld en die het ritme van de wedstrijd bepaalt. Soms de bal bijhouden, waar nodig snel inspelen naar de aanvallers. De promovendus in de Premier League betaalde 30 miljoen, een nieuw record in de clubgeschiedenis en bijna het dubbele van wat het voor Steve Marlet (2001) en Konstantinos Mitroglou (2013) dokte.

SLAVISA JOKANOVIC
SLAVISA JOKANOVIC© BELGAIMAGE

transfers in

Fabri (Besiktas, Tur), Le Marchand (Nice, Fra), Mitrovic (Newcastle), Schürrle (Borussia Dortmund, Ger), Seri (Nice, Fra).

out

Button (Brighton & Hove Albion), Fredericks (West Ham).

JEAN MICHAËL SERI
JEAN MICHAËL SERI© BELGAIMAGE
Fulham FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content