Op 6 juni trouwen jullie. Waarom ?

We zijn twee jaar samen. In die tijd hebben we elkaar goed leren kennen, en we vinden dit een logisch vervolg. De omstandigheden hebben gewild dat we eerst samenwoonden en nu pas trouwen. We hadden zo’n acht maanden verkering toen ik van Sint-Truiden naar Club Brugge werd getransfereerd. Ik woonde toen nog bij mijn ouders, Véronique verdeelde haar tijd tussen haar kot en haar ouderlijk huis, dicht bij Herentals. Ze studeerde communicatie – welnu, ze heeft die studies afgebroken om me naar Brugge te volgen. Dat was een hele verandering, maar dat heeft geen problemen gegeven. Ik had natuurlijk elke dag training, was vaak weg. Ik kan me voorstellen dat Véronique zich in het begin alleen voelde, ze kende ook niemand. Maar nu hebben we ons helemaal geïntegreerd. Ons trouwfeest houden we trouwens in Brugge.

Waarom zijn jullie in Koksijde gaan wonen?

De meeste van de spelers wonen in de omgeving van Brugge, maar zelf woon ik liever niet te dicht bij het stadion. Simons en Verlinden hebben ook voor de kust gekozen. Mijn ouders wonen ook op het platteland, in Villers-L’Evêque. Koksijde is kalm, zeker in de winter. Ons eerste appartement, dat was helemaal in de duinen. De flat was nog nieuw, we hebben die volledig naar onze smaak ingericht. We woonden ook alleen in die building. Jammer genoeg besloot de eigenaar om zelf in de flat te komen wonen. Eigenlijk hebben we al die werken voor niets gedaan. Nu hebben we een appartement in het centrum van Koksijde. Dat is makkelijker voor de boodschappen, maar moeilijker om een parkeerplaats te vinden. En tijdens de vakantie is er natuurlijk veel lawaai. De eerste dagen schrokken we om zeven uur wakker van het geluid van de vuilniswagens. Maar om zeven uur ’s avonds loopt Koksijde leeg. En ’s winters zijn er veel winkels gesloten. Zelfs bakkers.

Komen er kinderen ?

Jazeker. Twee of drie ( Véronique: “Twee en daarna zullen we nog wel zien”). Maar we trouwen niet omdat we moeten omdat er een kindje komt. We trouwen uit vrije wil.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen ?

Dankzij Sint-Truiden, mijn vorige club. We leerden elkaar kennen omdat de dochter van Poll Peeters een vriendin van Véronique is. Dan zijn we eens samen naar een concert in Gent geweest.

Wat zijn jullie hobby’s ?

Veel valt er hier niet te beleven. We gaan veel wandelen. De rand van de zee volgen, dat is toch wel zalig. Soms gaan we eens naar de bioscoop in Oostende. Het gebeurt dikwijls dat er nog geen tien personen in de zaal zitten. Welke films ? Och, alles is mogelijk. Véronique kijkt geregeld naar televisie, maar dat kan ik geen twee uur volhouden. Voorts heb ik altijd getennist en die draad wil ik weer opnemen. Ik zou ook eens graag op garnalen gaan vissen. Vanuit ons eerste appartement konden we de garnaalvissers bezig zien. Véronique leest meer dan ik. Ik hou het bij dunne boekjes. Op vakantie of op stage neem ik meestal iets van Agatha Christie mee.

Help je haar een beetje in het huishouden ?

Het wordt hier niet vlug vuil, maar stofzuigen doe ik wel en als ze laat moet werken, schil ik de aardappen. Maar veel moeten ze niet vragen. Op het vlak van interieur is Véronique de baas. Ze houdt ervan om een persoonlijke toets aan te brengen.

Kijk je veel voetbal op televisie ?

Nee. Ik ben een supporter van Bayern München, maar hun match tegen Real Madrid heb ik niet gezien. Ik zat in de file. Naar de belangrijke matchen kijk ik, meer niet. Véronique kijkt helemaal niet naar voetbal. We praten weinig over voetbal. Als ik terugkom van de training vraagt ze hoe het geweest is, of er iets speciaals gebeurd is. Ik probeer me thuis van het voetbal los te koppelen.

Waar gaat de huwelijksreis naartoe ?

Naar Thailand. Vorig jaar zijn we naar de Dominicaanse Republiek geweest. Ik wil vooral veel rusten, want we hebben maar twee weken vakantie. Véronique wil graag dingen gaan bekijken. Ik denk dat we in Thailand de twee kunnen combineren.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content