Galatasaray SK

© Anadolu Agency

TACTIEK

Na twee moeilijke jaren, met een zesde en een vierde plaats in de competitie, veroverde Galatasaray afgelopen seizoen weer de titel. De club uit Istanbul gaat voor continuïteit, want van de basisspelers vertrokken alleen Gomis en de minder belangrijke Denayer. De Uruguyaaan Muslera, al zeven jaar in Turkije, blijft een betrouwbaar sluitstuk. Vóór hem kan de keeper rekenen op de Braziliaan Maicon en op Celak, die voorlopig de voorkeur krijgt op Aziz. Een andere Braziliaan, Mariano, en de van Inter overgekomen Japanner Nagatomo vervolledigen de viermansdefensie. Zijn ploeg zou wat kunnen wijzigen, maar allicht kiest Terim in Europese wedstrijden voor twee verdedigende middenvelders: de ex-Bruggeling Donk en de derde Braziliaan, Fernando. De Marokkaan Belhanda moet voor de aanvallende impulsen zorgen, terwijl op de flanken Gümüs, Feghouli, Rodrigues en een oude bekende, Onyekuru, voor de twee beschikbare plaatsen strijden. In de spits wacht Derdiyok de zware taak om Gomis op te volgen, die vorig seizoen 32 goals maakte maar naar Saudi-Arabië vertrok.

Galatasaray SK

SMAAKMAKER: YOUNÈS BELHANDA

Een mooi parcours legde de Franse Marokkaan al af. De offensieve middenvelder brak door bij Montpellier en koos dan vreemd genoeg voor Dynamo Kiev in de Oekraïense competitie. Daar kwam hij op vier seizoenen niet zoveel aan spelen toe. Bij Galatasaray werd hij een van de sterkhouders, net zoals bij de Marokkaanse nationale ploeg als kapitein.

Galatasaray SK
Galatasaray SK
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content