Als het vorig jaar tegenzat voor Bree was er altijd nog superjoker Gary Terclavers om met enkele bommen de wedstrijd open te breken. Dit jaar mag hij tweedeklasser Wilsele proberen op sleeptouw te nemen.

Jij leek nochtans de ideale invaller voor Bree. Wat is er juist fout gegaan ?

Gary Terclavers : Ik had inderdaad een goed seizoen achter de rug. Ik vond dat mijn waarde voor het team ook groter was geworden en ik achtte het logisch dat daar ook een financiële compensatie tegenover stond. Enkele spelers en coaches gaven aanwijzingen van hoeveel ik kon vragen. Van dat bedrag heb ik zelfs nog wat af gedaan. Bovendien toonde op dat moment ook Leuven interesse, ik dacht dus sterk te staan aan de onderhandelingstafel. Toen bleek dat Bree niet bereid was om mijn eisen in te willigen, liet Leuven mij in de steek. Bijkomend probleem was mijn manager, Dennis Delage. Bree wou niet onderhandelen met zo’n jonge, onbekende gast. En volgens mij heeft hij meer gevraagd dan ik hem had opgedragen. Met hem zal ik in de toekomst ook niet meer werken.

Ben je ontgoocheld in de houding van Bree ?

Natuurlijk. Ik wou zeker blijven bij Bree. Vorig seizoen was ongelooflijk : zo’n sfeer tref je nergens meer aan. Het pijnlijke van de zaak is dat ik ervan overtuigd was dat mijn profcarrière eindelijk van de grond zou komen. En nu speel ik in tweede klasse en moet ik halftime werken in de drankenfirma van mijn ouders. Je moet je hele levensstijl weer aanpassen.

Waarom koos je voor Wilsele ?

Ik hield Wilsele altijd al achter de hand voor het geval er niets anders uit de bus zou komen. Er was ook concrete interesse uit Spanje, van Torreviejo, een tweedeklasser. Maar in zo’n onvoorspelbaar avontuur wou ik me niet storten. Ook van Pepinster was er even sprake. Uiteindelijk mag ik nog blij zijn dat Wilsele een mooie geste deed door me als elfde man in de kern op te nemen.

Hoe verloopt je aanpassing in Wilsele ?

De druk is enorm groot, men verwacht van een eersteklassespeler dat hij er met kop en schouders bovenuit steekt. Maar over het algemeen vind ik het niveau in tweede klasse vrij hoog, mede door het grote aantal ex-eersteklassers in de competitie. Als je ziet hoeveel spelers moeite hebben om een club te vinden… Dat komt ook door de komst van al die Eurospelers. Ik hoop volgend jaar terug te keren naar eerste klasse, maar dat zal niet gemakkelijk zijn. We trainen nu maar drie keer per week, ik voel mijn conditie zo achteruitgaan.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content