Emile Rousseaux moet Knack Roeselare weer naar play-offfinale loodsen.

Een uitdaging, het moet zowat het grootste clichéwoord in de sport zijn. Toch is het dat waar Emile Rousseaux voor staat. De in de Liga A nog erg onervaren trainer – hij heeft er enkel een korte passage bij Guibertin op zitten – komt immers aan het sportieve roer te staan bij een club die vijftien jaar lang met veel succes gecoacht werd door een boegbeeld als Dominique Baeyens.

De voorbije twee seizoenen golden voor Knack Roeselare en Baeyens echter als een mislukking. Tweemaal op rij misten de West-Vlamingen de finale van de play-offs. Daarin schuilt dan ook de échte uitdaging voor Emile Rousseaux: hij moet de voor meer dan de helft gewijzigde spelerskern kneden tot een ploeg die op 27 maart 2013 de play-offs minstens op de tweede plaats afsluit.

Op de zeer gesmaakte Kick Off (persvoorstelling en fandag) probeerde de nieuwe coach al kort de sterkte van de concurrenten af te wegen tegen die van zijn team. “Maaseik gaat met nagenoeg dezelfde ploeg als vorig seizoen van start. Op dit moment kunnen we onze voet dan ook onmogelijk naast Maaseik zetten. Ook Antwerpen wijzigde weinig en beschikt over een heel degelijk geheel. Asse-Lennik zal net als wij tijd nodig hebben om te groeien.”

Veel tijd kreeg Roeselare vooralsnog niet. “Door de interlandverplichtingen van meerdere van onze spelers kon ik slechts op tien dagen van de competitiestart over mijn volledige kern beschikken”, aldus Rousseaux. Opvallend voor een oud-assistent en jeugdbondscoach trok hij vervolgens fel van leer tegen de federatie. “Terwijl de clubs in Frankrijk en Italië twee weken extra kregen om zich voor te bereiden, luisterden ze hier naar de zogenaamd kleinere clubs die liever geen midweekwedstrijden spelen. Frustrerend, want op die manier krijg je een vorm van competitievervalsing.”

Tot slot verlegde hij opnieuw de focus naar de kwaliteiten van zijn team. “Ik ben heel tevreden over de ingrediënten. Nu komt het eropaan om er ook een goeie saus van te maken.” Zoals iemand van de raad van bestuur het ons echter toevertrouwde: met naast de topscorer ( Alain Saade) en de beste receptieman (libero Stijn Dejonckheere) ook nog de twee hoekaanvallers van Asse-Lennik in de rangen heeft Rousseaux geen excuses. De play-offfinale halen is een must.

ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content