Modena wil met een trainerswissel de degradatie afwenden.

Nummer zeven in het rijtje van de ontslagen trainers in de Serie A is Alberto Malesani (49). Hij werd vorige week doorgestuurd bij Modena, dat na een bijzonder goede start naar een degradatieplaats was afgegleden. Ook vorig jaar startte Modena, toen net gepromoveerd, sterk. Vervolgens viel het terug tot de twaalfde plaats, die het met drie andere ploegen deelde, waarvan er uiteindelijk één (Atalanta Bergamo) zakte.

Malesani was net voor de voorbereiding op het seizoen aangetrokken om Gianni Di Biasi op te volgen, die met Modena naam maakte door de ploeg in twee jaar van derde naar eerste klasse te brengen én het behoud te verzekeren. Di Biasi zag daarna geen uitdaging meer en verhuisde naar het Brescia van Roberto Baggio.

Modena maakt momenteel het twaalfde jaar in de clubgeschiedenis in eerste klasse vol, met een derde plaats in 1947 als beste resultaat. Na de degradatie in 1964 wachtte de stad met 170.000 inwoners in Emilia Romagna tot vorig jaar op eersteklassevoetbal. Niet dat men gekke dingen doet om de terugkeer te betalen. Vorig jaar ging Modena er prat op de goedkoopste speler in de Serie A in zijn rangen te hebben : de Franse aanvaller Kamara verdiende toen 90.000 euro op jaarbasis. De loonlast van de hele kern samen bedroeg toen 11 miljoen euro bruto, iets minder dan de jaarwedde van Gabriel Batistuta op dat moment.

Sterspelers heeft Modena niet, wél de oudste speler in de Serie A : doelman Marco Ballotta (ex-Parma) wordt dit jaar veertig. Gianfranco Bellotto (55), die nooit voorheen op het hoogste niveau trainde, moet de komende zeven wedstrijden het behoud verzekeren. Een premie voor de vierde laatste plaats, die recht geeft op testwedstrijden tegen een tweedeklasser, wimpelde hij af. Modena, verzekerde hij, wordt minstens vijftiende. (GF)

PAOLO MALDINI is na het CL-duel van AC Milan tegen Deportivo La Coruña recordhouder wat het aantal Europese wedstrijden betreft. Hij heeft er 130, één meer dan Frank de Boer van Glasgow Rangers. Overigens beloofde premier SilvioBerlusconi dat hij Maldini wil overhalen om terug te keren op zijn besluit om niet meer met de nationale ploeg te spelen. GIANLUCA ZAMBROTTA (27) speelt minstens tot 2008 voor Juventus. BOLOGNA-LAZIO, eerder uitgesteld omwille van de sneeuw, eindigde op 2-1. TORINO, tweedeklasser en werkgever van GabyMudingayien JohanWalem, is te koop. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij voorzitter Francesco Cimminelli. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Shevchenko (AC Milan) 20 goals ; 2. Totti (AS Roma) 15 goals ; 3. Chevanton (Lecce), Trezeguet (Juventus), Gilardino (Parma) 14 goals.

GF

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content