De finale van de FA Cup wordt gespeeld tussen Manchester United en Millwall.

Na hun gelijkspel in de competitie werd reikhalzend uitgekeken naar de halve finale van de FA Cup, waarin bijna-kampioen Arsenal en Manchester United tegenover mekaar stonden. Een goal van Paul Scholes besliste over het duel, dat vooraf in het teken stond van de strijd tussen Sir Alex Ferguson, voor de Independent het prototype van de manager oude stijl, rood gezicht en ruziemakend met Jan en alleman – vorige week nog met de FA, omdat die Nicky Butt en Phil Neville te lang hadden opgesteld tegen Zweden -, en Arsène Wenger, het voorbeeld van de nieuwe manager die beschaafd met alleman converseert en aan de hand van wetenschappelijke bewijzen zijn gelijk tracht te halen. The Boss, die in het begin van zijn carrière moest leven van het runnen van twee pubs in een van de ruwere wijken van Glasgow, versus Le Professeur, die een economische graad haalde aan de universiteit van Straatsburg. Al hebben ze dat café wel gemeen, want Wenger groeide op in een auberge waar de plaatselijke voetbalploeg zijn stamcafé van maakte.

Maar in één cupmatch kan alles. Dus won het Engelse voetbal oude stijl, gekoppeld aan het briljante dat Cristiano Ronaldo en Ryan Giggs, lang niet meer zo snel, maar wel loepzuiver als aangever bij de goal, het van het moderne Franse spel met een Braziliaans en Spaans tintje. José AntonioReyes werd genadeloos onderuit geschoffeld, Robert Pires moest hoog springen om de messen van de United-verdedigers te ontwijken. Fredrik Ljungberg hield er zelfs een breuk aan over.

Opvallend was dat beide ploegen niet konden rekenen op hun steraanvaller. Ruud VanNistelrooy sukkelt met de knie. Thierry Henry startte, wat vermoeid, op de bank en kon niks meer rechtzetten. Hij hekelde achteraf het drukke programma. Tegenstander straks in de Millennium Dome in Cardiff wordt Millwall, dat met 0-1 won bij reeksgenoot Sunderland. (PTK)MARK VAN BOMMEL gaat praten met Tottenham. LUCAS RADEBE (34) mag één jaar langer bij Leeds blijven. INTERLAND. Zonder zijn sterren Michael Owen en David Beckham, met Steven Gerrard als aanvoerder en Jermaine Defoe als debutant in de spits verloor Engeland met 1-0 van Zweden. Het was de zesde nederlaag voor bondscoach Sven-Göran Eriksson, onder vuur nadat hij moest toegeven met Chelsea te hebben onderhandeld. GERARD HOULLIER heeft intern veel zorgen. Nu bekritiseerde verdediger Stéphane Henchoz openlijk zijn manier van werken. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 22 goals ; 2. Shearer (Newcastle) 21 goals ; 3. Van Nistelrooy (Man. United), Saha (Fulham/Man. Utd) 18 goals ; 5. Forssell (Birmingham) 16 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content