Jens Lehmann vervangt vanavond Oliver Kahn tegen België.

Echt sympathiek komen ze niet over, maar zowel Oliver Kahn als Jens Lehmann (beiden 34) verdedigen het doel van Europese topclubs. In de Mannschaft ligt de hiërarchie sinds de vorige oefeninterland tegen Kroatië voor bondscoach Rudi Völler vast : Kahn is de vaste titularis, terwijl Lehmann zich moet klaarmaken als stand-in. Timo Hildebrand van VfB Stuttgart is nummer drie. Aanleiding van de afspraak was een incident enkele maanden geleden. Lehmann had er genoeg van dat hij bij de Mannschaft op de invallersbank zijn broek versleet en vond zichzelf beter dan der Olli.

Vier dagen lang spraken ze niet met elkaar. “Ik zou ook niet weten waarover ik met hem moet praten”, zei Lehmann aan een verslaggever van der Kicker. “Ik heb geen vriendin van 24 jaar, ik leid een totaal ander leven.” Daarmee werd duidelijk dat de goalie zijn concurrent totaal niet kan luchten.

Toen Kahn zich tegen Kroatië bij de 1-1 verkeek op een hoekschop, waaruit Mato Neretljak makkelijk binnenkopte, voelde Lehmann zijn moment gekomen om in de Duitse pers zijn hart te luchten. “Alleen ik verdiende het hier te spelen”, begon de zestienvoudige international zijn relaas in Kicker. “Zes jaar lang moet ik al wachten op een serieuze kans. Ik boekte daarin resultaten en presteerde zeer regelmatig”, uitte hij toen zijn ongenoegen.

Er was een rel in de maak, maar Kahn reageerde nonchalant. “Ik ontgroeide de leeftijd dat ik nog reclame voor mezelf moet maken”, liet de 66-voudige international en de beste speler op het laatste WK weten. “Het zou toch van een kleuterschoolniveau getuigen als ik hierop reageer.”

Het was Völler die tussenbeide kwam in het conflict. Lehmann moest openlijk zijn excuses aanbieden voor zijn uitlatingen, maar mag tegen onze Rode Duivels zijn waarde voor de Mannschaft bewijzen. Kahn krijgt namelijk rust om zijn blessures niet te verergeren. (FV)

KARL-HEINZ RUMMENIGGE kondigde aan dat op het einde van het seizoen de salarislast bij Bayern München met vijftien tot twintig procent wordt verlaagd. STEFAN REUTER van Borussia Dortmund stopt op het einde van het seizoen na twintig jaar profbestaan met voetballen. De oud-international, wereldkampioen in 1990, krijgt een andere functie binnen de club. REIN VAN DUIJNHOVEN (VfL Bochum) was in thuiswedstrijden 912 minuten onpasseerbaar. Thomas Kläsener van Schalke 04 maakte een einde aan die reeks. SEBASTIAN DEISLER is bijna competitieklaar. Het probleemkind van Bayern München vertoefde sinds november in een psychiatrische instelling met een depressie. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Werder Bremen) 24 goals ; 2. Makaay (Bayern München) 19 goals ; 3. Max (Hansa Rostock) 16 goals ; 4. Klimowicz (Wolfsburg), Hashemian (Bochum) 12 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content