1. De Afrikaanse federatie zette op haar website: 'Men is het erover eens: de Belgische coach van Tunesië is met zeges tegen Botswana en Egypte in zijn charmeoffensief geslaagd. Hij zorgde voor een stijlbreuk met de bondscoaches die op verplaatsing alles op slot gooiden. Hij speelt open en gaat op zoek naar de overwinning.' Is dat de Leekens nieuwe stijl?

Georges Leekens: "Hola, schrijven ze dat? (barst in lachen uit) Neen, het is nog altijd dezelfde Georges Leekens. Ik heb altijd gewerkt met de middelen die ik ter beschikking had en als die goed waren, dan speelde ik offensief. Waren ze minder goed, dan mikte ik in de eerste plaats op de organisatie. Tunesië zit een beetje in een dip en wil terug op niveau geraken. Het speelde lange tijd met vijf verdedigers. Ik heb gezegd: 'Stop! Maximaal vier man achterin.' We hebben onze eerste twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2015 gewonnen, dus heerst er nu een enorm enthousiasme...

Georges Leekens: "Hola, schrijven ze dat? (barst in lachen uit) Neen, het is nog altijd dezelfde Georges Leekens. Ik heb altijd gewerkt met de middelen die ik ter beschikking had en als die goed waren, dan speelde ik offensief. Waren ze minder goed, dan mikte ik in de eerste plaats op de organisatie. Tunesië zit een beetje in een dip en wil terug op niveau geraken. Het speelde lange tijd met vijf verdedigers. Ik heb gezegd: 'Stop! Maximaal vier man achterin.' We hebben onze eerste twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2015 gewonnen, dus heerst er nu een enorm enthousiasme. Maar ik ben niet naïef, ik weet dat de stemming snel kan omslaan na een nederlaag. In de competitie hier lagen na één maand al zes trainers buiten. De druk om onmiddellijk resultaten te boeken is immens. Ik blaas dus nog niet te hoog van de toren." "Wil Tunesië weer een groot voetballand worden, dan moeten er resultaten komen. Die zijn er al een jaar of tien niet meer. Er valt veel te doen, in oktober werken we twee matchen af tegen Senegal: hun spelers komen uit in de beste competities van Europa, terwijl zeventig procent van mijn kern in Tunesië speelt. We zoeken naar de redenen. Men zei me dat ik voor een kansloze missie stond, maar ik heb geantwoord dat het te doen was." "Ik heb Hugo Broos nog ontmoet kort voor zijn Kameroense aanvaller gedood werd door een steen die gegooid werd uit de tribunes. Hij vertelde me dat het zijn beste speler was. Hij heeft even getwijfeld maar is uiteindelijk teruggekeerd naar Algerije. De juiste keuze. Ik heb te maken gehad met de Algerijnse supporters toen ik de nationale ploeg daar trainde, en die zijn erg warmbloedig. Er is een dode gevallen maar het leven gaat verder. In België zijn ze ook niet gestopt met voetballen na het Heizeldrama. Er is meer nodig om mij af te schrikken. Ik heb in Algerije een aardbeving meegemaakt en in Oman ben ik in een cycloon terechtgekomen zoals ze daar in een eeuw niet meer hadden meegemaakt: dán ben je bang." "Helemaal niets! (lacht) Er is trouwens geen vergelijking mogelijk. In mijn tijd was Excelsior de club van de stad en van de burgemeester. Nu is het Lille OSC dat voor de nodige zuurstof zorgt. Ik weet niet waar Mouscron-Péruwelz nu kan eindigen, maar als ik destijds in het eerste seizoen dat Excelsior in eerste klasse speelde, was gebleven, dan hadden we kampioen kunnen spelen!" "Niet één keer. Ik zat in Tunesië tijdens het WK. Ik heb wedstrijden gezien op de Belgische ambassade, die tegen de VS op de Amerikaanse ambassade. Ik was een echte supporter en het heeft me nooit pijn gedaan om de Belgen te zien spelen. Ik heb een keuze gemaakt, ik heb de nationale ploeg vaarwel gezegd om terug te keren naar Brugge, naar de club van mijn hart. Dat was niet mijn beste zet ooit, maar bon..." ?DOOR PIERRE DANVOYEGeorges Leekens " Er is een speler dood maar het leven gaat verder. In België is men ook niet gestopt met voetballen na het Heizeldrama."