Gert Verheyen. Als speler niet bepaald een technisch wonder, wél een zeer fraaie carrière opgebouwd, gedreven door tomeloze inzet en dito werkkracht. Een echte team player; gezegend met een eigenschap die, in een zalig vroeger, clubliefde heette. Als analist: helder, zakelijk en, net als Marc Degryse, steeds to the point. Als trainer: moeilijk te beoordelen door de neutrale toeschouwer. Eén zaak is zeker: hij werd bij KV Oostende opgezadeld met een kern uiterst modale voetballers, aangevuld met een handvol overbetaalde ‘ has beens‘. Verheyen, als de verstandige realist die hij ongetwijfeld is, zag geen toekomstperspectief meer en hield de eer aan zichzelf. Hij stapte op, van ontslagvergoeding is totaal geen sprake. Dat siert hem, want veel van zijn collega’s zouden ‘en passant’ nog een pak euro’s hebben mee gegraaid. Hij erkent dat hij wellicht ook fouten heeft gemaakt en tekent verantwoordelijk. Du jamais vu in een wereldje waar geldzucht, mediageilheid en eigenwaan de dienst uitmaken. Fijne mens, die Verheyen. Het ga je goed, Gert!

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content