Patrick van Diemen (29) was maandag voor het laatst op Anderlecht. Jammer, vindt hij, maar er zat niks anders op. Van Diemen keert terug naar RKC Waalwijk. Hij tekende er een contract voor vijf jaar, wellicht om er ook nog na zijn spelerscarrière actief te blijven. “Een heel mooie aanbieding waar ik niet lang over na hoefde te denken”, zegt hij. “Tuurlijk vind ik het ook nog steeds jammer dat ik een club als Anderlecht moet verlaten. Ik kende er een hele goed tijd bij een club met ook fantastische supporters, maar ik voel mij echt te goed om iedere vrijdagavond met het tweede te gaan spelen.”

Nooit gedacht, zegt hij, dat het zo zou eindigen. “Het eerste seizoen werd ik er tot meest verdienstelijke speler verkozen, het tweede werden we kampioen en speelde ik alles. In het derde ben ik er na de kwalificatie voor de Champions League opeens naastgezet, en vanaf dan is het een heel frustrerend verhaal. Als het zelfs al niet meer uitmaakt wat je op training doet, weet je dat het een gesloten boek is.”

Blijkbaar, zegt hij, was Aimé Anthuenis niet van hem gecharmeerd. “Dat heeft hij dit seizoen wel heel duidelijk laten merken. Nochtans, naar mijn idee houdt hij van spelers die fysiek in orde zijn, terwijl ik juist zo’n speler ben. Dit jaar heb ik daar natuurlijk vaak over nagedacht, maar ik kan het helemaal niet plaatsen. Ik ben ook absoluut geen grote mond. Als ik iets zeg, probeer ik dat met argumenten te onderbouwen, wat voor sommige mensen misschien wel eens moeilijk discussiëren kan zijn, maar een moeilijke persoonlijkheid ben ik helemaal niet. Ik ben een paar keer bij Anthuenis geweest en iedere keer kreeg ik een wazig verhaal waar ik niks mee kon aanvangen. Ik weet niet wat er hem heeft dwarsgezeten, maar als op een gegeven moment medespelers mij vragen : wat is er tussen jullie voorgevallen, want hoewel je uitstekend traint, word je compleet genegeerd ? Ja, dan vraag je je toch af wat er eigenlijk aan de hand is.

“Ik ben ook helemaal geen rancuneus type, maar in zijn persoonlijke benadering van mij is hij gewoon niet eerlijk geweest. Dat is het enige wat mij heel erg steekt. Jammer voor mij, want had ik in mijn derde van vier contractjaren gewoon gespeeld zoals de twee voorgaande, dan had Anderlecht ofwel mijn contract verlengd, waar ze trouwens al hadden op aangestuurd, of was ik naar een nog iets grotere club dan RKC vertrokken. Heel frustrerend.” (CV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content