Frank Arnesen vertrekt na negentien jaar bij PSV.

Technisch manager Frank Arnesen (47) en de Eindhovense club gaan op 1 juli uit elkaar. De Deense oud-international ziet het niet zitten om in de nieuwe structuur onder Guus Hiddink te moeten werken en past voor die bijrol.

Arnesen was al sinds 1994 als manager scouting en transfers verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid. Met het vertrek komt een einde aan een dienstverband van negentien jaar. Van 1985 tot 1988 speelde hij 54 wedstrijden voor PSV, waar hij in 1994 in de hoedanigheid als technisch manager zijn rentree maakte. In 2002 ging de oud-speler van Anderlecht een driejarig contract aan als manager transfers en scouting.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Arnesen als adviseur van Guus Hiddink, de nieuwe technisch directeur, zou fungeren. “Maar ik voel dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging”, verklaarde hij in Studio Voetbal aan Jack van Gelder. “In mijn categorie ben ik altijd hoofdcoach geweest. Maar volgend seizoen zou ik Guus boven mij krijgen. Ik ken mezelf, ik wil niet als assistent gaan werken.”

Arnesen vertrekt dus met opgeheven hoofd, want hij was de architect van een serie spectaculaire transfers, zowel ingaande ( Luc Nilis, Ronaldo, Mateja Kezman) als uitgaande ( Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy en onlangs ook nog Arjen Robben voor achttien miljoen euro naar Chelsea). “De transfer die het meest bij zal blijven, is die van Ronaldo”, verklaarde hij in de Telegraaf. “Ik was net begonnen en moest alles van a tot z zelf uitzoeken. Ik trok alleen naar Brazilië, werd eerst van het kastje naar de muur gestuurd, maar wist hem toch nog weg te halen voor Ajax.” Met zijn vertrek verliest PSV dus enorm veel knowhow. Maar voorzitter Harry van Raaij is ervan overtuigd dat Hiddink volwaardige opvolgers zal vinden voor de vertrekkende toppers Ronald Waterreus, Mark van Bommel en Mateja Kezman. (FV)IGOR KORNEEV wordt vanaf volgend seizoen techniektrainer bij Feyenoord. Ook Henk Duut wordt aan de technische staf toegevoegd. Hij tekende voor twee jaar. Mario Been wordt coach van het tweede elftal. FC GRONINGEN richt zich tot de arbitragecommissie van de KNVB om het contract van Regilio Vrede te ontbinden na een aanvaring met ploeggenoot Paul Matthijs. JAN VENNEGOOR OF HESSELINK (25, PSV) maakte tegen RKC zijn honderdste eredivisiedoelpunt. FC ZWOLLE kampt met een liquiditeitstekort van ongeveer 300.000 euro. Daardoor heeft de club al meer dan drie maanden geen premies betaald aan het pensioenfonds. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Kezman (PSV) 19 goals ; 2. Elkhattabi (AZ), Buffel (Feyenoord) 14 goals ; 4. Kuijt (Feyenoord), N’Kufo (Twente) 12 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content