Gevraagd: scorend vermogen

© BELGAIMAGE

Vrij goed in balverlies, maar te weinig balvastheid en een gebrek aan scorend vermogen. Gert Verheyen stelt het al enkele maanden vast, de statistieken van het CIES Football Observatory bevestigen dat. Met gemiddeld slechts 42 procent balbezit per wedstrijd doet niemand slechter in de Jupiler Pro League – Waasland-Beveren (43,7) en Cercle Brugge (44,1) kunnen de bal iets meer in eigen ploeg houden – en dat heeft in de eerste plaats met kwaliteit te maken.

In de voorbereiding lag het voetballend vermogen met NkakaVandendriessche te laag, maar ook de twee nieuwkomers die dat probleem moesten oplossen konden niet overtuigen en verdwenen zelfs naar de bank: Coopman arriveerde uit vorm in Oostende en wordt door een gebrek aan kracht te gemakkelijk opzijgezet, op basis van de cijfers (balverliezen en passes vooruit) moet de technisch nochtans vaardige Vanlerberghe strenger voor zichzelf zijn.

Gevraagd: scorend vermogen

KVO verloor dit seizoen nog niet van een ploeg uit de rechterkolom en doet met 23 punten en een 12e plaats iets beter dan vorig seizoen (22 punten, 13e), maar slechts twee ploegen scoorden minder dan de 21 Oostendse goals: Lokeren (19) en Royal Excel Mouscron (16). Met 4 goals en 1 assist is Canesin, samen met krijger Vandendriessche, de meest bepalende speler. Guri – ingehaald om te scoren – staat op 1 competitiedoelpunt, Sakala op 2 en Zivkovic op 3. Van de nieuwkomers maakte Faes de beste indruk, Boonen voetbalde zich met de winterstop in zicht in de basis.

Gevraagd: scorend vermogen
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content