1 Sinds je ontslag bij Waasland-Beveren in oktober van vorig jaar ben je als voetbalcoach werkloos. We lazen dat je niet inging op een aanbieding van de Saoedi-Arabische club Al-Raed. Verdiende je in jouw carrière al zo veel dat je je ook na elf maanden zonder werk kunt permitteren om een werkaanbieding te weigeren?

Glen De Boeck: "Ik zit al 23 jaar in het voetbal, ik verdiende niet onaardig en ben ook altijd zuinig geweest op wat ik verdiende, maar geld is nooit echt een drijfveer geweest. In de onderhandelingen met Al-Raed leek het mij allemaal wat te snel te moeten gaan. Anderzijds kan ik niet ontkennen dat ik misschien nog iets te jong ben om al naar het Midden-Oosten te trekken. Met mijn 43 jaar draagt België - of het nabijere buitenland - mijn voorkeur weg."
...

Glen De Boeck: "Ik zit al 23 jaar in het voetbal, ik verdiende niet onaardig en ben ook altijd zuinig geweest op wat ik verdiende, maar geld is nooit echt een drijfveer geweest. In de onderhandelingen met Al-Raed leek het mij allemaal wat te snel te moeten gaan. Anderzijds kan ik niet ontkennen dat ik misschien nog iets te jong ben om al naar het Midden-Oosten te trekken. Met mijn 43 jaar draagt België - of het nabijere buitenland - mijn voorkeur weg." "Ik begrijp je suggestie heel goed, in die zin dat zeventig procent van de trainers die momenteel in de Jupiler Pro League aan de slag zijn, vertegenwoordigd wordt door die twee makelaars. Mijn contact met Veljkovic is niet slecht, maar ik ben altijd van het principe geweest dat je je als trainer - in tegenstelling tot als speler - niet aan een makelaar moet binden. Misschien is dat nu iets om toch eens over na te denken. De toekomst zal uitwijzen of dat inderdaad wel of niet een must is." "Bij Cercle Brugge blijven, een club die ik samen met - in de eerste plaats - Frans Schotte en Yvan Vandamme op een stabiel niveau bracht. In drie jaar maakten we daar een serieuze sprong voorwaarts. Maar ik liet mij verleiden door een megalomaan plan van bepaalde mensen in Antwerpen. Dat was een verkeerde beslissing. Bij Cercle waren ze terecht kwaad op mij. En het project in Beerschot bleek niet te zijn wat er mij was voorgesteld, waardoor het slecht is afgelopen. Had ik in Venlo iets beter kunnen doen? Nee, vind ik. Misschien iets meer geduld hebben, maar de tijd gaf mij intussen wel gelijk. En bij Waasland-Beveren deed ik een heel goeie job. Alleen zaten we op een gegeven moment niet meer op dezelfde golflengte en beslisten zij een einde te maken aan de samenwerking, wat ik nog altijd spijtig vind." "Ik las inderdaad het boek, ik ken Hilde vrij goed en ik denk dat wie in het dagelijks leven rond zich kijkt, kan vaststellen dat de maatschappij ook wel door testosteron gestuurd wordt." "Artrose aan mijn nekwervels, van het jarenlang wegkoppen van uittrappen van de keeper van de tegenstander vooral. Ik brak ook zes keer mijn neus en heb constant last van mijn sinussen. Dus ik denk dat Michel D'Hooghe wel een punt heeft. Maar ik vind het wel moeilijk om dat in een reglement te gieten, omdat ik vrees dat er dan vooral door keepers misbruik van gemaakt zal worden om op het einde van de wedstrijd tijd te rekken. Dan zal het toch weer aan de scheidsrechter zijn om de ernst van de situatie in te schatten." DOOR CHRISTIAN VANDENABEELEGlen De Boeck " Wie rond zich kijkt, kan vaststellen dat de maatschappij ook wel door testosteron gestuurd wordt."