Go Ahead Eagles

© BELGAIMAGE

Trainer Kees van Wonderen 04/01/1969

? Trainde de U17 en U18 van Oranje en won met die eerste ploeg het EK in 2018. Was ook een jaar lang assistent van Ronald Koeman bij het grote Oranje, maar stapte daar op omdat hij naar eigen zeggen in die functie niet helemaal zijn ei kwijt kon.

? Bij Go Ahead Eagles is hij sinds vorige zomer hoofdtrainer. Met die ploeg dwong hij via de play-offs promotie af. Zijn contract loopt nog een jaar door.

transfers

In

Ragnar Oratmangoen (SC Cambuur), Philippe Rommens (TOP Oss), Isac Lidberg (Gefle IF, Swe), Joris Kramer (AZ), Mats Deijl (FC Den Bosch), Job Schuurman (NEC), Ogechika Heil (Hamburger SV, Ger), Gerrit Nauber (SV Sandhausen, Ger), Yacine Bourhane (Chamois Niortais FC, Fra).

Philippe Rommens
Philippe Rommens© Erik Pasman

OUT

Nicolas Abdat, Alessio Budel (SC NEC), Sam Beukema (AZ), Wout Droste (ÍA Akranes, Isl), Bradly van Hoeven (Sparta), Max Leeflang, Mitchel Michaelis (Koninklijke HFC), Antoine Rabillard, Sam Hendriks (SC Cambuur), Jay Gorter (Ajax), Jeroen Veldmate (FC Emmen).

Go Ahead Eagles

Smaakmaker Philippe Rommens

Philippe Rommens was negen jaar toen hij Lierse SK verliet voor PSV, waar ook zijn oudere broer Olivier speelde. De Belg doorliep de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en maakte in 2014 de overstap naar de selectie. Hij kwam echter niet verder dan het beloftenelftal, een debuut bij de hoofdmacht van PSV zat er niet in voor de middenvelder.

Bij Top Oss werd hij direct basisspeler. In drie jaar kwam hij daar op het tweede niveau in Nederland tot 81 wedstrijden en 16 treffers en hij werd bovendien met zijn broer Olivier herenigd. Deze zomer maakte de jongste de transfer naar het gepromoveerde Go Ahead Eagles, waar hij voor twee jaar tekende. ‘We hebben het samen goed gehad’, zei Philippe Rommens in het Brabants Dagblad over de tijd met zijn broer in Oss. ‘Samen gewoond, samen gespeeld: dan wordt de band nog sterker. Maar het is ook niet slecht dat we nu elk ons eigen pad op kunnen. Ik heb altijd de droom gehad in de Eredivisie te spelen.’

Go Ahead Eagles
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content