Marc Degryse stopt na dit seizoen met voetballen, viel vorige donderdag in zowat alle kranten te lezen. Het zat er aan te komen, maar nu kondigde de ex-internationaal het ook met zo veel woorden aan. Blijft de vraag wat Degryse na het voetbal gaat doen. Vorig jaar kreeg hij een paar interessante voorstellen die nu opnieuw afgestoft worden. Toen besloot hij nog een jaar door te spelen. Nu is de jacht op Marc Degryse weer open.

Mede-Bruggeling en ex-Cerclespeler Didier Frenay zocht Degryse dik een jaar geleden op om hem te polsen over een eventuele samenwerking met Star Factory. Frenay hoopt nog altijd in Degryse een partner te vinden. “Ik vroeg Marc naar hoe hij spelersbegeleiding ziet. Zijn visie stemt overeen met die van ons. Een deadline is er nooit opgezet. Zo lang hij wilde doorgaan met voetballen, is dat voor mij oké. In maart of april treffen we ons nog wel eens, het aanbod blijft geldig. Ik denk niet dat hij elders dezelfde werkomstandigheden krijgt als bij ons, maar ik respecteer zijn keuze, welke die ook is.”

Ook een jaar geleden polste clubdokter van GBA, Chris Goossens Degryse voor een soortgelijk project. Toen Degryse besloot verder te voetballen, stopten de gesprekken. Nu komt het project weer boven tafel. Goossens : “Iedereen wil Marc nog graag een jaar zien doorgaan, maar hij is bang voor dat ene jaar te veel. Hij wil vermijden straks te horen en te lezen : was hij vorig jaar maar gestopt. Daar is hij te fier voor.”

Deze week voert Goossens de laatste gesprekken met een geïnteresseerd managementbureau waar hij mee wil samenwerken. “Het gaat niet om de groep rond Frenay noch om SEM. SEM biedt begeleiding op administratief en juridisch vlak. Het enige wat zij missen, is de medische begeleiding. Daar draait ons project rond. Wij willen ons liever als freelance aansluiten bij een bestaande groep dan zelf iets op te starten. Qua medische begeleiding willen we spelers keuren, ze testen en ze voorzien van een individueel programma om beter te worden. Concurrentie met de medische staf van om het even welke club vrees ik niet. Als voorzitter van de clubartsen van eerste en tweede klasse ken ik de meesten goed genoeg.”

Het liefst wil hij mét Degryse samenwerken. “Eventueel ook later. Voor Marc blijft de deur altijd open. Wil hij met Frenay of iemand anders werken, gun ik hem dat. Vroeg of laat zie ik ons toch samen iets doen.” Goossens verwacht niet dat Degryse al snel de knoop doorhakt over zijn toekomst. “Zoals ik hem ken, houdt hij nog even de boot af en laat hij alles op zich afkomen. Hij is nog even aan het voetballen, laat hem daar maar van genieten.”

door Geert Foutré

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content