Waar hou je je vooral mee bezig wanneer je thuis bent ?

Ik heb één heel grote hobby en dat is naaien. Zo maak ik zelf mijn eigen kleding en verwen ik af en toe ook de familie op dat vlak. Verder fitness ik graag en een andere hobby wordt binnenkort samen met Herman gaan fietsen. Enkel een nieuwe fiets ontbreekt nog… (lacht). Het fitnessen ligt momenteel al twee jaar stil, maar ik ga daar zeker weer mee starten. Ik deed dat twee à drie keer per week, maar tot hiertoe kwam er steeds iets tussen wanneer ik van plan was opnieuw te beginnen. Mijn voornemens zijn echter goed en het moet er toch eens van komen hé. Ik hoef dat trouwens niet per se samen met vriendinnen te doen, want ik ben iemand die zichzelf wel kan motiveren om iets vol te houden. En dan zijn er natuurlijk ook de dagelijkse dingen zoals het huishouden, wat televisie kijken…

Blijf je voor een bepaald programma thuis ?

Nee, maar Mooi en Meedogenloos probeer ik wel min of meer te volgen. Ik weet dat dat misschien stom klinkt, maar ja. Het voordeel aan een soap is dat zelfs wanneer je drie weken niet gekeken hebt, je nog altijd zonder problemen kan volgen. Ik kijk trouwens op RTL, omdat ze daar al veel verder zitten dan bij ons. Voor de rest kijk ik ook graag naar praatprogramma’s zoals bijvoorbeeld Goedele. Politieke debatten zijn echter niet aan mij besteed.

En voetbal ?

Ja, zeker. Ik ben een echte voetbalfan. Altijd al geweest zelfs. Al van voor ik Herman kende, volgde ik Lierse. Ik ging zelfs regelmatig kijken. Herman was daar toen speler, dus ik had wel al van Herman Helleputte gehoord (lacht). Ook nu ga ik naar alle thuiswedstrijden kijken en leef ik enorm mee. Als vrouw van een trainer is dat niet evident, hoor. Op de tribune krijg je niet enkel positieve dingen te horen hé, zeker niet als het minder goed gaat met de ploeg.

Je kende Herman dus wel van bij Lierse, maar hoe heb je hem uiteindelijk persoonlijk leren kennen ?

Goh, dat is ondertussen al meer dan twintig jaar geleden. Ik was toen met een vriendin iets gaan eten en nadien kwamen we een gemeenschappelijke kennis tegen. Die heeft ons dan aan elkaar voorgesteld en het klikte meteen. Gemakkelijk was het niet, want op dat moment waren we allebei nog getrouwd met iemand anders. Het heeft daarom ook nog lang geduurd vooraleer we effectief iets met elkaar begonnen zijn. Vooral in het begin is dat heel moeilijk, want je doet natuurlijk je eigen partner niet graag pijn. We voelden echter dat we bij elkaar hoorden en hebben dan ook snel onze partners ingelicht. We zijn steeds correct geweest en hebben achteraf allebei een goede band behouden met onze exen. Voor onze kinderen was dat erg belangrijk. Zij hebben trouwens goed op de situatie gereageerd. Het klikte tussen alle partijen en mijn dochter en zoon hebben Herman snel aanvaard. Het zoontje van Herman was toen nog klein en ook dat verliep heel vlot.

Je werd op jonge leeftijd moeder.

Ja, ik was nog geen 21 toen mijn dochter geboren werd – ik was negentien toen ik trouwde. Toch kan ik niet zeggen dat ik daar spijt van heb. Ik weet niet wat het beste is : kinderen wanneer je jong bent of kinderen wanneer je iets ouder bent. Momenteel heb ik met mijn dochter een hele goede band, eigenlijk is ze mijn vriendin. Super ! Op het moment dat ik moeder werd, was ik er eigenlijk nog niet echt klaar voor, maar het went snel. Ondertussen ben ik ook al drie keer grootmoeder geworden. Mijn dochter heeft twee zoontjes en mijn zoon een dochtertje.

Wat zijn de kwaliteiten en de gebreken van Herman ?

Zijn beste eigenschap is zeker dat hij heel joviaal overkomt. Hij is echt met iedereen vlot in de omgang. Een mindere eigenschap is dat hij heel moeilijk te doorgronden is. Hij is heel gesloten, terwijl ik veeleer een open boek ben. Wanneer hij met iets zit, krijg ik het er meestal niet uit, maar op de duur leer je daar wel mee leven, hoor.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content