Granada CF

trainer Robert Moreno – 19/09/1977

? Zijn carrière speelde zich voor een groot stuk af in het spoor van Luis Enrique. Hij was zijn assistent bij AS Roma, Celta de Vigo, FC Barcelona en de nationale ploeg.

? Kwam in het voetlicht toen hij Luis Enrique verving bij de nationale ploeg, maar mocht daarna zijn koffers pakken wegens ’té ambitieus’.

? Granada is zijn derde job als T1, nadat hij vorig seizoen mislukte bij AS Monaco.

transfers

In

Luis Abram (Velez Sarsfield, Arg), Carlos Bacca (Villarreal CF), Monchu (FC Barcelona).

OUT

Rui Silva (Real Betis), Roberto Soldado (UD Levante), Federico Vico.

smaakmaker Darwin Machis

In 2008, in zijn eerste seizoen als prof, speelde Darwin Machis voor de Colombiaanse club Mineros de Guayana. Acht doelpunten en evenveel assists later werd de centrale middenvelder uitgeroepen tot de beste jonge speler in de competitie. Het talent van het Zuid-Amerikaanse wonderkind bleef niet onopgemerkt bij de scouts van Granada. Ze gaven hem een contract van vijf jaar, maar lieten hem ervaring opdoen bij clubs als Vitória Guimarães, Hércules en Leganés.

In 2018 kreeg Machis eindelijk zijn kans in het eerste elftal van Granada. Hij ging als een speer van start, en al snel klopte Udinese op de deur. Het Italiaanse avontuur draaide echter uit op een teleurstelling en in 2019 keerde hij terug naar Granada. Daar lijkt Machis de laatste twee jaar de stabiliteit te vinden die hij zocht. Hoewel de intussen 28-jarige Colombiaan nog meer beslissend moet worden, is hij nu een onbetwiste titularis in het team waarmee hij vorig seizoen Europa ontdekte.

Granada CF
Robert Moreno
Robert Moreno© AFP
Darwin Machis
Darwin Machis© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content