Sinds Themistokolis Nikolaidis titularis is bij Atlético Madrid, draait het team erg goed.

De manier van spelen van The- mistokolisNikolaidis (30), de Griekse spits van Atlético Madrid, verraadt dat hij iemand is die het allemaal niet voor niets heeft gekregen in het leven. De vroegere speler van AEK Athene heeft altijd hard moeten vechten voor zijn plaats, zowel bij zijn club als in de Griekse nationale ploeg. Maar precies daardoor past hij uitstekend bij Atlético. Hij houdt zich meestal bescheiden op de achtergrond, want sinds hij een half jaar geleden in de Spaanse hoofdstad neerstreek, woonde hij nog maar drie persconferenties bij. De laatste keer gebeurde dat in december om de media te melden dat hij goed herstelde van een hernia die hij begin december opliep. Hij nam zich toen voor de competitie een maand later te hervatten en is daar ook in geslaagd. Terwijl zijn teammaats rond Kerstmis van enkele dagen welverdiende rust genoten, trainde hij in zijn eentje bij in het sportcentrum CerrodelEspino om opnieuw helemaal de oude te worden. Het geeft weer hoe gedreven Themis-tokolis Nikolaidisis. Door zijn huwelijk met de popzangeres DespinaVandi weet hij alvast goed wat het is om dagelijks te moeten omgaan met de druk van de pers.

Nikolaidis heeft in elk geval een neus voor goals. In het seizoen 1998/99 was hij bij AEK Athene met 22 goals topscorer in de Griekse competitie. Toch werd hij, omdat hij toch al 30 jaar was, vrij sceptisch onthaald toen hij naar Atlético Madrid overstapte. Tijdens de eerste maanden van de competitie kon coach GregorioManzano niet altijd een tactisch systeem in elkaar puzzelen waarin ook de Griekse aanwinst tot zijn recht kon komen. Maar sinds hij titularis is, zijn de rojiblancos er duidelijk in geslaagd een hoger rendement te halen. Demis, zoals zijn bijnaam welgevallig luidt, tekende slechts voor één seizoen, maar zijn contract wordt automatisch verlengd als hij erin slaagt vijftien keer te scoren. En daar lijkt hij goed voor op weg. (DDv)

SPANJE versloeg vorige woensdag in een vriendschappelijke wedstrijd in het stadion van Espanyol Barcelona Peru met 2-1. De Spaanse goals werden gemaakt door JosebaEtxebarria en RubenBaraja. ZINEDINEZI-DANE verlengde zijn contract bij Real Madrid tot 2007. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 21 goals ; 2. Mista (Valencia), Salva (Málaga) 13 goals ; 4. Torres (Atlético Madrid) 12 goals ; 5. Milosevic (Celta Vigo) 11 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content