Borussia Dortmund ontsloeg Marcio Amoroso.

De dagen van de Braziliaanse spits Marcio Amoroso zijn geteld. De ploeg van trainer Matthias Sammer, die financieel de nodige problemen kent, ontbond het contract van de grillige aanvaller. In 59 competitiewedstrijden maakte hij in totaal 28 doelpunten. Dit seizoen zat hij aan vier treffers in evenveel duels.

Amoroso was dit seizoen het probleemkind bij uitstek. Tegen de zin in van zijn werkgever liet de Braziliaan zich in de Verenigde Staten aan de knie opereren. Op 18 maart werd hij terug verwacht, maar de oud-spits van Parma en Udinese gaf te kennen dat hij pas in juli zou terugkeren. Omdat zijn knie nog instabiel was, revalideerde hij liever in alle rust verder in eigen land.

Het langer wegblijven was de druppel voor manager Michael Meier. Die apprecieerde de handelwijze totaal niet. “Wij hebben geen plaats voor spelers die hun werkgever met zo weinig respect behandelen, zoals wij in dit geval al meerdere keren konden ervaren”, liet hij ontstemd weten. Het team van Jan Koller betaalde in 2001 nog 25 miljoen euro aan Parma en legde Amoroso een voorstel tot contractontbinding voor.

Hoewel Dortmund met de minder populaire maatregel een transfersom moet vergeten, valt er ook een salarispost van 4,5 miljoen euro van de jaarlijkse begroting weg. Ook Amoroso kon zich daarin vinden, al denkt hij volledig anders over de hele kwestie. De Zuid-Amerikaan eiste dat hij per direct werd vrijgegeven, omdat hij van oordeel was dat de club niet aan al haar contractuele verplichtingen voldeed. De verdachtmakingen werden echter ontkend door Borussia Dortmund. Er werd gesteld dat Amoroso alleen maar zijn internationale vrijgave vroeg. Volgens Meier ging het slechts om een kwestie van formaliteiten, vooraleer er in onderling overleg definitief afscheid werd genomen van de nukkige Braziliaan. (FV)JÜRGEN RÖBER werd ontslagen bij VfL Wolfsburg en opgevolgd door Erik Gerets. SUNDAY OLISEH onderhoudt momenteel zijn conditie bij Alemannia Aachen. PREMIERE verwierf tot minstens 2006 voor 359 miljoen euro de tv-rechten. CIRIACO SFORZA (34) van Kaiserslautern werd voor de tweede keer dit seizoen aan de rechterachillespees geopereerd. HEIKO HERRLICH (32), bij wie in november 2000 een hersentumor werd gevonden, stopte met voetballen bij Dortmund. GIUSEPPE REINA (31) scheurde de kruisband van de linkerknie. De spits van Hertha BSC is zes tot acht maanden out. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Werder Bremen) 25 goals ; 2. Makaay (Bayern München) ; 3. Max (Hansa Rostock) 16 goals ; 4. Hashemian (Bochum), Klimowicz (Wolfsburg), Koller (Dortmund) 12 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content