Schalke 04 zoekt voor volgend seizoen nog altijd een trainer.

Afgelopen zondag zat manager Rudi Assauer nog met de handen in het haar. Schalke 04 heeft nog altijd geen succes geboekt in zijn speurtocht naar een trainer voor het komende seizoen. De club uit Gelsenkirchen wil zijn nieuwe oefenmeester vóór 25 juni presenteren. Maar op dit moment ziet het er niet naar uit dat die Königsblauen die deadline halen. Nico Van Kerckhoven, Sven Vermant en Emile Mpenza tasten dus nog volledig in het duister.

Sinds Marc Wilmots bekendmaakte niet te willen aanblijven als interimtrainer, is de nood hoog bij Schalke. De club benaderde na afloop van het voorbije seizoen een karrenvracht aan oefenmeesters, maar kreeg telkens een negatief antwoord. Achtereenvolgens Erik Gerets (Kaiserslautern), Guus Hiddink (PSV), Christoph Daum (destijds Austria Wien, tekende bij Fenerbahçe), Bert van Marwijk (Feyenoord ), Martin Jol (RKC Waalwijk), Johan Neeskens (NEC), Jupp Heynckes (Athletic Bilbao ), Felix Magath (VfB Stuttgart), Bernd Schuster (Xerez) en Christian Gross (FC Basel) lieten om uiteenlopende redenen weten niet naar Auf Schalke te willen komen.

Schalke wil na de volledig mislukte keuze voor de onervaren Frank Neubarth alleen nog maar een internationaal ervaren toptrainer aanstellen. Maar zo langzamerhand dreigt de spoeling wel erg dun te worden. Assauer liet bovendien weten dat Schalke niet over de financiële middelen beschikt om een trainer uit een lopend contract los te kopen. Dat zorgt voor een extra moeilijkheid in de zoektocht.

Met die gegevens in het achterhoofd circuleren in Gelsenkirchen nu alsmaar nadrukkelijker de namen van de Nederlanders Frank Rijkaard, Louis van Gaal en Ruud Gullit als kandidaten voor de trainersvacature. Ook Frank Pagels- dorf, de voormalige trainer van Hamburg, wordt steeds meer in verband gebracht met Schalke. De erfenis van Huub Stevens blijkt dus groter dan verwacht. (FV)

DUITSLAND kwam in Schotland niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Fredi Bobic scoorde. Toch behoudt de Mannschaft van Rudi Völler uitzicht op groepswinst. MÜNCHEN 1860 versterkte de kern voor de volgende drie seizoenen met de Finse centrale verdediger Janne Saarinen (26), die werd overgenomen van het Noorse Rosenborg. THOMAS CHRISTIANSEN (30) verhuist van VfL Bochum naar Hannover 96. De Deen met Spaans paspoort, samen met Giovane Elber (Bayern München) topschutter met 21 treffers, tekende voor twee jaar met een optie op een derde. MARTIN MAX (34) trekt van 1860 München naar Hansa Rostock. Hij ondertekende een tweejarige overeenkomst. SEAN DUNDEE (30), de Duitse aanvaller van Zuid-Afrikaanse oorsprong, tekende voor één jaar bij Austria Wien. Dundee was einde contract bij Stuttgart. HERTHA BSC haalde de Kroatische middenvelder Niko Kovac (31) voor twee jaar weg bij Bayern München. Eerder trok de ploeg van Bart Goor ook al Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld) en Fredi Bobic (Hannover 96) aan. JOONAS KOLKKA (28) speelt de komende drie seizoenen voor Borussia Mönchengladbach. De Finse aanvaller werd transfervrij overgenomen van Panathinaikos. GIOVANE ELBER werd door zijn collega-profvoetballers verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen. Bijna een kwart (23,6 procent) van de 261 spelers stemden voor de Braziliaanse spits van Bayern München. Ploegmaat Michael Ballack werd tweede, Aliaksandr Hleb (VfB Stuttgart) derde. HASAN SALIHAMIDZIC verlengde zijn contract bij Bayern München tot 2006. JÖRG HEINRICH (33) vertrekt bij Borussia Dortmund en gaat aan het werk bij FC Keulen. (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content