Knack Roeselare heeft een nieuwe hoofdaanvaller. Nadat het eerder leek alsof de Duitser Mayer de grootste kans maakte om de naar Lennik vetrokken Svetozarevic op te volgen, strikte Roeselare Guillermo Falasca. De drieëntwintigjarige broer van spelverdeler Miguel kwam afgelopen seizoen uit voor het Franse Poitiers.

Bij de nationale ploeg volleybalde je al met je broer, maar volgend seizoen spelen jullie voor het eerst samen in clubverband. Geeft dat je een speciaal gevoel ?

Guillermo Falasca : Hombre, toch wel, ja. Wij schieten goed met elkaar op. ( Enthousiast) Ik ben dan ook heel tevreden dat we volgend jaar in dezelfde ploeg zitten. Bij de nationale ploeg bleek bovendien dat het ook op het terrein klikt tussen ons. Hopelijk betekent dat voor Roeselare een voordeel. Mijn broer verdeelt het spel snel en daar hou ik wel van.

Er bestond concrete interesse van Nice en je kon ook terug naar eigen land. Waarom koos je voor Roeselare ?

In de eerste plaats omdat Miguel hier speelt. Maar ook omwille van de sportieve ambities van Roeselare. We gaan er alles aan doen om volgend jaar kampioen te spelen en het jaar nadien de Champions League te halen. Mijn broer vertelde me trouwens alleen positieve zaken over de club en over het bestuur : dat hier professioneel gewerkt wordt, dat als je iets vraagt, je onmiddellijk geholpen wordt. Het klopt dat zowat de helft van de Spaanse topklassers belangstelling toonde – elke international kan altijd wel in eigen land terecht. Maar het probleem in Spanje is dat de clubs er niet kunnen betalen wat de buitenlandse teams bieden. In februari stelde Poitiers me ook voor om mijn contract te verlengen. Ik ging er niet op in omdat de club niet voldoende sportieve ambities had : Soica vetrok naar Lennik, Berezine zocht andere oorden op en ook Spajic weet nog niet of hij blijft.

Je trainde in het tussenseizoen al een paar dagen mee met Roeselare. Al een idee over het niveau ?

Net als bij Poitiers beschikt men hier over heel wat goeie volleyballers. In Frankrijk speelden we niet als een ploeg. Ik heb de indruk dat Roeselare dat wel doet.

Slotvraagje : momenteel bereid je met Spanje het WK-kwalificatietoernooi voor dat jullie in augustus afwerken in Sevilla. Zijn jullie van de partij in Argentinië ?

In een groep met Noorwegen, Kroatië en Oostenrijk moeten we ons in principe kunnen plaatsen. Normaal gezien zijn we er dus zeker bij in Argentinië.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content