Heb je een passie ?

Computers ! Dat is een echte hobby. Ik surf graag om bijvoorbeeld trailers te zoeken, maar chatten doe ik niet. Verder gaan wij ook geregeld naar de cinema of uit eten. Muziek interesseert mij ook wel : MTV staat hier regelmatig op. Cathérine heeft zo haar favoriete groepjes : Live, K’s Choice, maar bij mij is dat minder.

Favoriete lectuur ?

Kiekeboe ! Wij verzamelen stripalbums. Zo hebben we de volledige collectie van Kiekeboe en van de Blauwbloezen. Voor de rest lees ik heel weinig.

Kijken jullie veel tv ?

Toch wel, ja. Programma’s als Friends, Westenwind, Wittekerke, The Simpsons en Big Brother volg ik wel. En wanneer we naar een film kijken, krijgen we een cinema-effect door de boksen die ik overal heb geïnstalleerd. Echt gezellig !

Is het interieur van je woning belangrijk voor jou ?

Zeker. In ons nieuw appartement kozen wij voor grijstinten en dat vind ik wel mooi. Wij kopen ook enkel dingen die bij elkaar passen. Voor mij moet een woning vooral gezellig zijn.

Jullie wonen in Paal. Dat is toch een eindje van Antwerpen ?

Ja, maar ik wilde hier graag blijven wonen. Ik groeide hier op en vind het hier gewoon aangenaam wonen. Ik zit er ook niet mee in om die afstand dagelijks te doen, want ik doe die ondertussen al negen jaar. Bovendien kent iedereen mij hier in Paal. Mijn vader is koster en ik ben hier dus bekend als zoon van.

Voor wie heb je bewondering ?

Als jonge gast keek ik op naar Lehnhoff. Hij speelde bij Antwerp met het nummer 7. Nu speel ik met datzelfde rugnummer en daar ben ik best fier op. Ook de uitstraling van Cantona maakte indruk op mij. Hij speelde altijd met rechtopstaande kraag en ik deed dat dan na. Buiten het voetbal heb ik veel bewondering voor mijn ouders. Zij hebben echt ongelooflijk veel voor mij gedaan.

Wat is je mooiste herinnering ?

Kampioen spelen met Antwerp in tweede klasse ! En ook wel de overgang van de Uefa-junioren naar de reserven. Op privégebied is dat het ontmoeten van Cathérine. Dat is trouwens een heel verhaal. Zij werkte in de business-seats op Antwerp voor een Nederlands bedrijf en reed daardoor ook met een auto met een Nederlandse nummerplaat. Toen ik een keer op de autosnelweg reed, zag ik haar wagen en besloot ik haar te volgen. Zij keek een aantal keer in haar spiegel, maar ik deed gewoon of mijn neus bloedde. Ook toen ze het stadion binnenreed volgde ik haar naar de parking van de business-seats. Nadat ik voorbijreed, stopte zij bij de concierge en die vertelde haar dat ik de boosdoener was. De eerste keer dat we elkaar gesproken hebben, was na een match. Toenmalig ploegmaat Johan Mücher stelde ons toen aan elkaar voor en zij zei meteen : “Ah, is dat die die mij gevolgd heeft”.

Beheerst het voetbal jullie leven ?

Compleet ! Van voeding tot vroeg gaan slapen. Ik leef gewoon voor mijn sport. Tot mijn achttiende ging ik bijvoorbeeld nooit uit of raakte ik nooit bier aan. Cathérine heeft trouwens haar job ook voor een groot stuk opgegeven voor het voetbal. Zij werkt momenteel als administratief bediende in Paal en is dus veel meer thuis dan vroeger.

Hou ja van dieren ?

Ik wel, maar Cathérine totaal niet. Van haar krijg ik een vogel of een vis, maar dat wil ik niet. Ik ben meer voor katten en honden. Nu hebben we een compromis bereikt : wanneer we samenwonen in ons huis, krijg ik een kat.

Toekomstplannen ?

Gelukkig blijven ! Zoals de meesten wil ik binnen een aantal jaren wel trouwen, kindjes, een mooi huis en een mooie auto. Super cliché dus !

Cathérine Torfs (24)

Is er veel veranderd in je leven sinds je met Gunter samen bent ?

Vooral mijn levensritme is anders. Voor ik van werk veranderde was ik constant bezig. Nu leef ik veel rustiger. Bij Gunter voel ik me ook echt thuis. Ik ben echt gelukkig bij hem. Vroeger stond bij mij alles in het teken van mijn werk en nu staat alles in het teken van mijn relatie.

Mis je die drukte van vroeger soms niet ?

Nee, omdat ik heel goed besef dat zo’n leven niet te combineren valt met een relatie. Wanneer je alleen bent is dat allemaal heel plezant, want dan moet je alleen naar jezelf kijken, maar toen ik Gunter leerde kennen, kwam hij op de eerste plaats.

Wie zorgde voor de inrichting van het huis ?

Wij allebei. Wij hebben ongeveer dezelfde smaak op dat gebied. We kozen vooral voor een stijl die bij dit appartement past. Momenteel is het hier nog een beetje kaal, maar dat komt omdat we nog niet alle spulletjes hebben die we willen om het geheel een beetje aan te kleden.

Volg je ook de modetrends ?

Ik vind dat wel leuk om te zien. Ik winkel ook graag. Gunter zet zich dan op een stoel terwijl ik door de rekken ga. Wanneer ik iets moois zie, laat ik het aan hem zien en afhankelijk van zijn reactie pas ik het of hang ik het terug. Mijn moeder gaat ook soms mee en dan sponsort zij.

Hecht je veel belang aan het uiterlijk van de mensen ?

Ik hecht heel veel belang aan een verzorgd voorkomen. Voor mezelf vind ik het uiterlijk wel belangrijk. Ik ga bijvoorbeeld vaak naar de kapper en laat ook regelmatig mijn gezicht verzorgen. Aan maquillage besteed ik dan weer zeer weinig tijd.

Waar ben je buiten je werk nog mee bezig ?

Met Gunter ! En verder wil ik ook gaan fitnessen. Ik doe momenteel niet aan sport en dat moet terug veranderen. Tot mijn vijftiende was ik heel sportief. Acrogym blijft een beetje mijn sport en ik deed ook klassiek ballet en atletiek.

Wat is Gunter zijn slechtste eigenschap ?

( Lacht.) ( Gunter : “Nu gaan we het krijgen”.) Hij is soms te perfectionistisch. Ik denk gemakkelijk : daar maak je toch geen probleem van, het leven is al kort genoeg, terwijl hij zich druk kan maken om onbenulligheden.

En zijn beste ?

Lief, eerlijk. ( Gunter : “Ja, eerlijkheid is voor mij enorm belangrijk”.)

Welke huishoudelijke taken neemt hij op zich ?

( Gunter, die ondertussen de bel tracht te repareren : “De zaken die handigheid vereisen”.) ( Cathérine lacht) Nee, nee, diegene waarbij je met je voeten omhoog moet gaan liggen. ( Gunter : “Moest ze het me vragen, zou ik wel helpen”.)

Wie kookt er ?

Ook ik. Gunter heeft ooit één keer geprobeerd om pudding te maken, maar dat was niet te eten. Een ei kan hij nog net bakken. Hij is trouwens geen moeilijke jongen op het gebied van eten. Hij lust alles.

Waarvan kan je genieten ?

Van gezellig samen in de zetel naar tv te kijken of eens iets te gaan eten. Zolang het maar samen is, is het voor mij dik in orde ! Zo gaan wij ook regelmatig met ons tweetjes naar de sauna.

Waarvan lig je wel eens wakker ?

Ik ben een zeer goede slaper. ( Gunter : “Dat is echt enorm. Wanneer wij bijvoorbeeld naar een film kijken en ik iets tegen haar zeg, ligt zij vaak al half in slaap”.) Ik ben gewoon een levensgenieter en vind niets de moeite waard om ruzie over te maken. Ik zal me dus ook niet snel druk maken in iets of ergens van wakker liggen.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content