De Cypriotische landskampioen Omonia Nicosia verkeert in een crisisstemming. Niet alleen werd de ploeg van trainer Henk Houwaart in de voorrondes van de Champions League uitgeschakeld door Rode Ster Belgrado, ook in de eigen competitie draait het voor geen meter. De Nederlander dreigt met opstappen, terwijl ook Gunter Thiebaut nog maar weinig plezier beleefde aan zijn overstap.

Het zijn tumultueuze weken.

Gunter Thiebaut : Zaterdag spelen we waarschijnlijk een cruciaal duel tegen Anorthosis Famagusta, dat vorig seizoen tweede werd. De crisis is heel groot, echt waar. We kregen allemaal een geldboete omdat we verloren tegen Apoel en AEK. Ik kwam er samen met Rainer Rauffmann het slechtst vanaf. Omdat ik een van de zwaardere contracten heb, moet ik 100.000 frank ( 2478 euro) betalen. Dan moet je wel even slikken, hoor. Het is hier nog net niet de hel, weet je.

Terwijl je inbreng in die wedstrijden heel miniem was ?

Dat is het hem juist. Tegen AEK speelde ik enkel de tweede helft en was het al 2-0, terwijl ik tegen Apoel maar 25 minuten de tijd kreeg om mij te bewijzen. Slecht spelen, volstaat voor zware boetes.

Hebben jullie dan niet gereageerd ?

Het is hier blijkbaar een gewoonte. We kregen ook een spreekverbod opgedrongen. Maar ik ga er absoluut niet mee akkoord, omdat ze ook nog twee maanden achterstaan met mijn salaris. Daarom hangt het hier wel een beetje mijn voeten uit. Ik kan er niet echt mee lachen.

Er is ook sprake van wedstrijden die worden omgekocht. Zijn de vermoedens van Houwaart gewettigd ?

Er gebeuren hier toch rare dingen, ook met de scheidsrechters. Sommigen zijn gewoon supporter van een club, laten lang overspelen en geven dan onterechte strafschoppen en belachelijke rode kaarten. Het ligt er soms vingerdik op. Mijn ploegmaats zeggen me dan dat ik op het einde op het seizoen nog andere zaken zal meemaken. Dat belooft.

Na de voorronde in de Champions League kom je nog maar moeilijk van de invallersbank ?

Nochtans kreeg ik in de voorbereiding alleen maar goede kritieken. Ik scoorde in de Champions League en gaf in de Supercup de beslissende assist. Soms is het voor mij ook niet gemakkelijk om alles goed te begrijpen. Ik krijg ook weinig uitleg van de trainer. Waarschijnlijk ben ik niet voldoende in vorm.

Terwijl jullie momenteel heel moeilijk scoren.

Rauffmann is hier God, hé. Alhoewel hij nog maar twee keer scoorde, wordt hij niet snel gewisseld. We creëren de laatste wedstrijden zelfs geen kansen meer. Voor ons is dat gewoon dramatisch. Daarom draait het hier momenteel vierkant. Als ik inval, speel ik meestal op de flank of op het middenveld. We zien wel wat het wordt. Misschien keer ik wel terug naar Eendracht Aalst.

Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content