Hannover 96

clubinfo

opgericht in 1896

voorzitter

Martin Kind

stad

Hannover

532.864 inwoners

stadion

HDI-Arena

49.200 capaciteit

clubkleuren

rood shirt, zwarte broek

website

www.hannover96.de

erelijst

2 x kampioen

1 x beker

trainer André Breitenreiter

02/10/1973

Bezorgde Hannover al in zijn eerste seizoen als coach de promotie.

Begon zijn spelerscarrière als middenvelder of spits bij Hannover in 1991. Beëindigde zijn loopbaan in 2010 in de Regionalliga Nord bij TSV Havelse, waar hij in 2011 hoofdcoach werd.

De veertiende trainer in het trainerskerkhof van Schalke 04 sinds 2000. Hij verliet de club uit Gelsenkirchen al na één seizoen.

smaakmaker Niclas Füllkrug

Veertig jaar na Gerd Füllkrug speelt er een nieuwe Füllkrug bij Hannover, zijn kleinzoon Niclas. 15 miljoen euro moet de 25-jarige Duitse spits van Hannover tegenwoordig kosten. Een bedrag dat veel clubs uit de Engelse subtop graag willen betalen. Met 21 doelpunten in 65 matchen voor de hoofdmacht had de aanvaller ook een groot aandeel in de promotie van vorig seizoen. Zijn goede vorm bleef ook niet onbekend voor de Duitse nationale jeugdcoaches, waarvoor hij zeventien keer uitkwam. Nog twee feitjes: Niclas’ bijnaam is Lüpe (gaatje) wegens een spleetje tussen zijn voortanden en hij kreeg zelf een tand in zijn hoofd geboord na een incident op training bij Werder Bremen, waarna hij even moest bekomen in het ziekenhuis.

Niclas Füllkrug
Niclas Füllkrug© BELGAIMAGE

transfers In

Asano (Arsenal, Eng), Bech (Greuther Fürth), Elez (HNK Rijeka, Cro), Gueye (STVV, Bel), Haraguchi (Hertha BSC), Weinkauf (Bayern), Walace & Wood (HSV), Wimmer (Stoke City, Eng).

André Breitenreiter
André Breitenreiter© BELGAIMAGE

Out

Benschop (Ingolstadt), Harnik (W. Bremen), Hübner (Union Berlin), Jonathas (Corinthians, Bra), Karaman (F. Düsseldorf), Klaus (Wolfsburg), Sané (Schalke), Schmiedebach (Union Berlin).

Hannover 96
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content