Waar ben je zoal mee bezig ?

Ik werk in een decoratiewinkel. De inrichting van het huis is dan ook mijn werk. In mijn vrije tijd ga ik af en toe lopen. Vroeger tenniste ik ook, maar dat is ondertussen toch al een jaar geleden. Verder hou ik ervan om eens uit eten te gaan.

Volg je zelf ook de modetrends ?

Niet echt. Ik word daar beroepshalve wel dagelijks mee geconfronteerd en daardoor weet ik wat in is. Maar voor mezelf zal ik alleen iets dragen omdat ik het graag zie. Over het algemeen hecht ik trouwens weinig belang aan kleding en uiterlijk. Ik blijf ’s morgens liever tien minuten langer in bed liggen. Als ik wegga, besteed ik daar wel meer aandacht aan.

Reis je graag ?

Ja, enorm. Ik ga jaarlijks met een aantal vriendinnen en tantes op reis en dat is echt plezant. We nemen dan een gids en gaan vanalles bezoeken : museums, kerken, … Dit jaar gaat dat vrouwelijk onderonsje naar Oostenrijk. Met het gezin kunnen we in de zomer niet op reis, want als Vital vakantie heeft, moeten de kinderen nog naar school. De wintersportvakantie pikken we wel mee.

Jullie woning heeft iets zuiders. Zou je ooit in het buitenland willen wonen ?

Ik wel. Direct ! Spanje of het zuiden van Frankrijk spreekt mij wel aan. Het feit dat ons huis een zuiders tintje heeft, was eigenlijk toeval. Wij konden het zo kopen : de plannen waren klaar. De buitenkant mochten we eventueel nog veranderen, maar dat hebben we niet gedaan omdat we het allebei mooi vonden zoals het was.

Hoe vroeg Vital jou ten huwelijk ?

Dat is ondertussen al meer dan 12 jaar geleden. Wij woonden toen al ongeveer twee jaar samen en dat was eigenlijk gewoon de volgende stap. Hij vroeg dat heel gewoon. Niets speciaals, heel droog. En ik heb dan maar ja gezegd. ( Vital proest : “ze heeft dan maar ja gezegd”).

Is hij romantisch ?

Nee. Als we ergens naartoe gaan, moet ik dat allemaal plannen, want anders komt er niets van in huis. In het begin had ik het daar wel moeilijk mee, maar dat raak je gewoon. Nu mis ik dat niet meer.

Wat zijn specifieke eigenschappen van hem ?

Zijn goede kanten zijn zeker zijn spontaniteit en zijn eerlijkheid. En zijn minder goede : het feit dat hij beloofd om allerlei klusjes te doen en ze dan uiteindelijk toch niet doet. Hij vergeet ook veel.

Doe je het liefst iets met twee of in groep ?

Van nature ben ik een groepsmens, maar als wij nu even tijd hebben doe ik toch liever iets met ons twee. Omdat Vital voetbalt, gebeurt het namelijk niet zo vaak dat we alleen weg kunnen.

Hoe ziet jouw ideale man eruit ?

Iemand met een job van negen tot vijf, die tijd heeft voor zijn kinderen en die in het weekend vrij is. Op het gebied van uiterlijk speelt het niet zo’n rol. Dat is niet direct weggelegd voor de vrouw van een voetballer, dat is waar. Hoewel ik eigenlijk nooit veel problemen maak over het feit dat Vital voetbalt. Ik heb altijd mijn eigen vriendenkring en sociale leven behouden en ben steeds zelf blijven werken. Als je als vrouw gewoon thuisblijft, kan ik me best voorstellen dat je een eenzaam bestaan leidt. Mijn leven zou er natuurlijk wel anders uitzien moest ik niet met een profvoetballer getrouwd zijn. Zo zou ik bijvoorbeeld meer reizen en meer op weekend gaan. Ik zou alleszins meer kunnen profiteren van het leven.

Welk soort opvoeding krijgen de kinderen ?

Wij proberen hen op een losse manier op te voeden, maar dat wil niet zeggen dat alles mag. Bij ons mogen ze bijvoorbeeld hun eigen mening uiten en wij maken er geen drama van als ze eens tien minuten te laat thuis zijn. Verder hechten wij veel belang aan beleefdheid en eerlijkheid.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content