Anderlecht, vindt Geert Sustronck, had iets chiquer kunnen handelen tegenover Harelbeke.

Vijftien spelers stelden Harelbeke in gebreke wegens achterstand van betaling. Voorzitter Geert Sustronck begrijpt niet waarom zijn club alweer in een slecht daglicht wordt geplaatst. “Had Anderlecht in de tweede week van juni stipt het voorschot van 35 miljoen op de transfer van Ode Thompson betaald zoals het moest, dan was er nooit een probleem geweest”, zegt hij. “Ik vind dat Anderlecht toch iets chiquer had kunnen handelen. Ten onrechte wachtten ze het proces van de makelaar van de speler tegen Harelbeke af. Proces dat wij trouwens wonnen. In het vonnis staat : de overeenkomst is geldig, Thompson heeft geen been om op te staan.”

Sustronck zond vorige week een deurwaarder voor bevel van betaling naar Anderlecht. “De advocaat van Anderlecht vraagt nu uitstel van betaling : een derde onmiddellijk en twee derden na de terugwedstrijd tegen Halmstad. Daarmee zullen we onze vijftien probleemkinderen kunnen betalen. Uiteindelijk gaat het voor hen alles samen maar om zes miljoen, bruto nog wel.”

Ondertussen verzuimde ook Lokeren op 31 juli de twaalf miljoen voor de tegenvallende Mrzlecki te betalen. “Als hij in Lokeren niet rendeert, is dat niet ons probleem”, aldus Sustronck. “Wij waren ook niet tevreden over Franky Frans, maar moesten ook betalen. Dat is nu eens géén argument, hé. Maar ik verwacht wel dat we met Lokeren tot een overeenkomst zullen komen, hoor.” Lokeren verhuurt (of leent) Harelbeke dit seizoen trouwens een paar spelers. Zo slecht werken de clubs blijkbaar toch niet samen. Geweten is dat Lambrecht en Verhoost naar Zuid-West-Vlaanderen lonken.

“Het zijn verschrikkelijke tijden geweest”, besluit Sustronck, ook nog herstellend van een heupoperatie. “Maar met het geld voor Thompson, de nieuwe hoofdsponsor Hell-Sport ( een Duits voetbalmarketingbureau, nvdr) en hopelijk de snelle verkoop van Vincent Lachambre zullen we op nul staan. Mallorca wil hem op 15 augustus nog één keer zien spelen met de nationale beloften, en inmiddels meldde zich ook Roda JC. We zijn dus nog niet dood, al mag er niet veel meer verkeerd lopen. Alleszins worden het nog drie spannende weken ( lacht).” (CV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content