Hellas Verona FC

© IPA/Sipa USA

Trainer – Eusebio Di Francesco, 08/09/1961

? Zijn zoon Federico Di Francesco speelt in de Serie B voor SPAL.

? Di Francesco werd in het seizoen 2019/20 ontslagen bij Sampdoria na zeven wedstrijden en een 3 op 21.

? Als speler won hij in 2001 de scudetto met AS Roma. Dat is tot op vandaag de laatste keer dat de Romeinse club dat landstitel wist binnen te halen.

Transfers

In

Antonin Barak (Udinese Calcio), Matteo Cancellieri (AS Roma), Federico Ceccherini (ACF Fiorentina), Gianluca Frabotta (Juventus), Martin Hongla (R Antwerp FC, Bel), Giangacomo Magnani (US Sassuolo), Lorenzo Montipo (Benevento Calcio).

Antonin Barak
Antonin Barak© LaPresse

OUT

Rayyan Baniya (Fatih Karagümrük, Tur), Mattia Chiesa (AC Trento), Andrea Danzi (AS Cittadella), Lucas Felipe (Farense, Por), Karim Laribi (Reggina), Matteo Lovato (Atalanta BC), Marco Silvestri (Udinese Calcio), Mariusz Stepinski (Aris Limassol, Cyp), Destiny Udogie (Udinese Calcio), Michele Vano (AC Perugia Calcio).

Hellas Verona FC

Smaakmaker – Antonin Barak

De Tsjechische international werd, op een jaar na, volledig opgeleid op het tweede niveau van het Tsjechische voetbal. Hij doorliep de meeste jeugdreeksen van FK Pribram en wist er ook door te stoten naar het eerste elftal. Daar plukte Slavia Praag Antonin Barak in 2016 weg.

Na anderhalf seizoen in Praag vertrok de aanvallende middenvelder richting de Serie A. Eerste stop: Udinese. In zijn debuutseizoen speelde hij aardig wat wedstrijden, maar het tweede jaar kwam hij nog amper in actie. Tijdens zijn derde seizoen op Italiaanse bodem werd hij uitgeleend aan Lecce.

Bij zijn terugkeer naar Udinese werd snel duidelijk dat hij niet in de plannen van de coach paste waarna de oplossing verrassend genoeg uit Verona kwam, dat hem voor een jaar huurt. In het contract werd ook een clausule opgenomen dat Verona ertoe verplicht Barak te kopen wanneer hij tijdens aan bepaalde prestaties voldoet.

Hellas Verona FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content