De Japanner Endo woont nog steeds in een appartement van La Louvière.

Vijf maanden nadat hij op 31 oktober 2001 met La Louvière een verbreking van zijn contract overeenkwam, woont Masahiro Endo (31) nog altijd in het appartement van de club. Omdat het de speler, zijn vrouw en baby niet op straat wil zetten, laat La Louvière de speler met rust. Wel zal het hem de resterende 100.000 frank niet uitbetalen, waarop Endo nog recht had als hij per 31 december 2001 het appartement zou hebben verlaten.

Juli 2000 werd de Japanner Endo door Robert Maes bij KV Mechelen aangebracht, toen Ivan Buskens daar nog clubmanager was. Buskens werkt nu naar eigen zeggen voor de Franse spelersmakelaar Patrick Glanz, vorig seizoen manager van tweedeklasser Créteil US. Op verzoek van Maes onderhandelde hij met La Louvière het contract van Endo en later de verbrekingsvergoeding. Die werd op 500.000 frank bepaald, waarvan 400.000 frank meteen aan Endo werd betaald.

Verteld wordt dat Buskens eerst vroeg om dat bedrag op zìjn rekening over te schrijven. Manager Roland Louf wil dat bevestigen noch ontkennen, maar Buskens ontkent stellig : “De cheque is aan Endo uitgeschreven. Hoe het nu met hem gaat, weet ik niet. Ik heb namens Robert Maes gedaan wat ik moest doen. Ik zit vaak in Afrika, waar ik de belangen van Valère Billen verdedig en scoutingsrapporten over Afrikaanse spelers opstel.”

“Ivan heeft echt schitterend werk geleverd”, laat Robert Maes weten vanuit Japan. “Hij en ik hebben werkelijk alles wat mogelijk is gedaan voor Endo. Na de mislukking bij Mechelen hebben we met ruim dertig clubs contact gezocht. Jammer genoeg heeft Endo ook bij La Louvière geen speelkans gekregen. Endo is teleurgesteld, en zoals wel vaker gebeurt, wordt de schuld dan doorgeschoven naar de manager. In dit geval, totaal ongegrond.

“Drie jaar lang heb ik gratis gewerkt voor Endo, hij heeft mij nooit iets moeten betalen. Ivan heeft zelfs enkele hotel- en onkostenrekeningen persoonlijk vereffend. Soms lukt het gewoon niet. Endo heeft zelf gekozen om het op een andere manier te proberen. Ik heb dat aanvaard en zelfs geen verbrekingsvergoeding geëist. Mocht hij hulp nodig hebben, dan ben ik op simpel verzoek altijd bereid om hem te helpen.” (JH)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content