Niemand wist dat Bart Goor ontslagen was bij Beerschot. Dat wekt de indruk dat jullie het achter de schermen op een akkoordje hebben gegooid.

Herman Wijnants: "Maar neen! Denk je dat ik dat van Stein Huysegems ook niet wist? En ik zeg daar toch ook niks van? Ik heb óók met Huysegems gepraat de dag dat hij tekende, maar ik wens Jesse De Preter proficiat, die heeft zijn best gedaan voor Lierse. Die mensen maken gewoon gebruik van het reglement. Zulte Waregem ontslaat Lander Van Steenbrugghe en KV Oostende sluit hem aan tijdens de competitie. Net als Goor. Dat zou je ook competitievervalsing kunnen noemen als wij tegen Oostende moeten spelen in een degradatiepoule. Zeg ik daar iets van? Heb ik een proces aangespannen tegen Mogi Bayat omdat ik op de laatste dag van de transferperiode Christian Brüls moest laten gaan terwijl hij van de FIFA geen accreditatie van Genk én van de speler mag hebben? Heb je al één keer gehoord dat Westerlo naar de rechtbank is gestapt? Meer wil ik daar eigenlijk niet meer over zeggen."

Ben je het eens met wat in de wandelgangen valt te horen: Jan Ceulemans is rustig en conservatief in zijn aanpak, wat altijd kwaliteiten waren, maar wat nu in de degradatiestrijd eerder gebreken lijken?

" Ceulemans hééft geen mindere kwaliteiten. Kan Jan iets doen aan al die blessures waarmee we kampen? Gaat het iemand beter maken als hij als een halve zot staat te roepen langs de lijn? De grote talenten die naar hier zijn gekomen, deden dat dankzij hem. En wie heeft voor de vooruitgang van Brüls gezorgd? Hij kwam van MVV en niemand moest hem hebben, terwijl ik nu de laatste dagen van de transferperiode door zijn vertrek alles moest reorganiseren."

Je kon er toch rekening mee houden dat zo'n talent zou vertrekken?

"Waarom? Ik heb geen enkele aanbieding gekregen, alleen op 25 augustus van Genk - via Bayat - omdat ze daags voordien zeker waren dat ze Champions League zouden spelen. Als je geïnteresseerd bent in Brüls, dan ben je daar begin juli al mee bezig. Ik heb zelf naar ploegen gebeld, maar ze moesten hem niet hebben. Ik neem Genk niets meer kwalijk, maar ik ben ervan overtuigd dat de situatie anders zou zijn als we onmiddellijk van club tot club hadden gepraat. En als ik had gewild, dan speelde Brüls hier nóg, maar we hebben hem de kans willen geven om te vertrekken. En ik hoop dat hij nog vooruitgang boekt en de eerste speler zal zijn van de Oostkantons die in de nationale ploeg speelt."

Je verzucht al eens dat je het allemaal wat beu wordt. Hoelang hou je het nog vol?

"Ik had vorig jaar op een hoogtepunt moeten stoppen, want de miserie die ik nu meemaak word ik moe. Met die managers is het een 'verkoopmarkt' geworden, spelers zijn geen mensen meer, maar koopwaar."

Geruchten willen dat je er daarom mee zou stoppen als manager van Westerlo.

"Ik heb Jan mijn woord gegeven dat hij blijft en hij aan mij ook. We kunnen elkaar en de club nu niet in de steek laten. Misschien als we erin blijven dat ik er nog eens over nadenk. Maar je valt ook in een zwart gat dan, hé. ( lachje) We hebben vorige maand nog met investeerders gepraat, maar die willen dan die en die eruit en die en die erin en dat wil ik ook niet."

DOOR RAOUL DE GROOTE

"Ik kan de club nu niet in de steek laten."

Herman Wijnants: "Maar neen! Denk je dat ik dat van Stein Huysegems ook niet wist? En ik zeg daar toch ook niks van? Ik heb óók met Huysegems gepraat de dag dat hij tekende, maar ik wens Jesse De Preter proficiat, die heeft zijn best gedaan voor Lierse. Die mensen maken gewoon gebruik van het reglement. Zulte Waregem ontslaat Lander Van Steenbrugghe en KV Oostende sluit hem aan tijdens de competitie. Net als Goor. Dat zou je ook competitievervalsing kunnen noemen als wij tegen Oostende moeten spelen in een degradatiepoule. Zeg ik daar iets van? Heb ik een proces aangespannen tegen Mogi Bayat omdat ik op de laatste dag van de transferperiode Christian Brüls moest laten gaan terwijl hij van de FIFA geen accreditatie van Genk én van de speler mag hebben? Heb je al één keer gehoord dat Westerlo naar de rechtbank is gestapt? Meer wil ik daar eigenlijk niet meer over zeggen." " Ceulemans hééft geen mindere kwaliteiten. Kan Jan iets doen aan al die blessures waarmee we kampen? Gaat het iemand beter maken als hij als een halve zot staat te roepen langs de lijn? De grote talenten die naar hier zijn gekomen, deden dat dankzij hem. En wie heeft voor de vooruitgang van Brüls gezorgd? Hij kwam van MVV en niemand moest hem hebben, terwijl ik nu de laatste dagen van de transferperiode door zijn vertrek alles moest reorganiseren." "Waarom? Ik heb geen enkele aanbieding gekregen, alleen op 25 augustus van Genk - via Bayat - omdat ze daags voordien zeker waren dat ze Champions League zouden spelen. Als je geïnteresseerd bent in Brüls, dan ben je daar begin juli al mee bezig. Ik heb zelf naar ploegen gebeld, maar ze moesten hem niet hebben. Ik neem Genk niets meer kwalijk, maar ik ben ervan overtuigd dat de situatie anders zou zijn als we onmiddellijk van club tot club hadden gepraat. En als ik had gewild, dan speelde Brüls hier nóg, maar we hebben hem de kans willen geven om te vertrekken. En ik hoop dat hij nog vooruitgang boekt en de eerste speler zal zijn van de Oostkantons die in de nationale ploeg speelt." "Ik had vorig jaar op een hoogtepunt moeten stoppen, want de miserie die ik nu meemaak word ik moe. Met die managers is het een 'verkoopmarkt' geworden, spelers zijn geen mensen meer, maar koopwaar." "Ik heb Jan mijn woord gegeven dat hij blijft en hij aan mij ook. We kunnen elkaar en de club nu niet in de steek laten. Misschien als we erin blijven dat ik er nog eens over nadenk. Maar je valt ook in een zwart gat dan, hé. ( lachje) We hebben vorige maand nog met investeerders gepraat, maar die willen dan die en die eruit en die en die erin en dat wil ik ook niet." DOOR RAOUL DE GROOTE"Ik kan de club nu niet in de steek laten."