De club uit Calabrië degradeert en evenaarde het recordaantal tegentreffers in de Serie A, maar heeft met Simy Nwankwo óók een scoremachine.

Vorige week was het dan toch zo ver. Net als Casale in het seizoen 1933/34, toen wel over 34 speeldagen in plaats van de huidige 38, incasseerde FC Crotone 91 tegentreffers. Een diepterecord en een verontrustende statistiek, zeker wanneer je weet dat Casale na die degradatie nooit meer terugkeerde naar de Serie A.

Maar Serse Cosmi (63) is daar voorlopig niet mee bezig. In het voorjaar verving hij oud-international Giovanni Stroppa (53) – nadat die na een 12 op 72 aan de kant werd geschoven – en tekende bij de promovendus een overeenkomst tot het einde van het seizoen. Na de verplaatsing naar Benevento (1-1) afgelopen weekend zat de coach aan een rapport van 10 op 39, met een doelpuntensaldo van 22-35.

Tegen Hellas Verona bedroeg de gemiddelde leeftijd van de basiself 29,7 jaar, met als uitschieter doelman Alex Cordaz (38). De Roemeen Denis Dragus (21, ex-Standard) zat niet in de wedstrijdselectie en bleef daardoor steken op 8 duels en 164 minuten, met 0 goals en 0 assists. Daartegenover staat dan weer het Nigeriaanse fenomeen voorin, Simy Nwankwo (29), die met 20 goals en 2 assists in 37 duels veel beter doet dan landgenoot Victor Osimhen (22, ex-Charleroi); met 70 miljoen de recordaankoop van Napoli. Hij zit momenteel aan 10 treffers en 3 assists in 23 partijen. Opvallend: sinds 2018 wordt Nwankwo door bondscoach Gernot Rohr niet meer geselecteerd voor de Super Eagles. ‘De concurrentie in de spits is te groot’, aldus Rohr. ‘Hij moet snel een andere club zoeken.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content