BOLDISZAR BODOR

Hongaar, 27 april 1982, centrale verdediger of linksachter.

Trainersoordeel : “Heeft nog niet zoveel rust aan de bal. Misschien is hij centraal met zijn snelheid en zijn sterke lichaam nog beter dan links.”

KRIS DE WREE

Belg, 21 mei 1981, centraal of rechts op het middenveld.

Trainersoordeel : “Moet nog wat bitsiger worden. Soms denk ik dat hij te slim is om voetballer te zijn, al koketteert hij niet met zijn intelligentie. Heeft een goeie voorzet en groot loopvermogen.”

PAUL KPAKA

Sierra Leone, 7 augustus 1981, spits.

Trainersoordeel : “Paul is snel, kiest de kortste weg naar de goal, beweegt goed, kan de bal bijhouden én kaatsen. Hij moet nog sterker worden. Linkervoet en kopspel kunnen beter.”

PIETER JAN MONTEYNE

Belg, 1 januari 1983, linksachter.

Trainersoordeel : “Als hij naast zijn verdedigende kwaliteiten ook nog meer aanvallends kan inbrengen zonder minder verdediger te worden, gaat hij een mooie toekomst tegemoet.”

TIM REIGEL

Belg, 28 oktober 1980, centrale middenvelder.

Trainersoordeel : “Nu we met één man voor de verdediging spelen, moet hij opletten dat hij niet te vaak wegloopt en te veel energie verbruikt. Hij heeft een goeie vista en een goeie pass, met gevoel. Alleen is hij soms te impulsief : als er iets fout gaat, wil hij dat direct corrigeren, waardoor hij zich te makkelijk laat uitschakelen.”

BART VAN ZUNDERT

Belg, 30 november 1980, rechtsachter.

Trainersoordeel : “Zijn verdienste is dat hij de mentale kracht heeft om zich te herpakken na een mindere wedstrijd. Een hele nuchtere jongen met een positieve ingesteldheid en een goed sjot. Zijn draaisnelheid is zijn zwak punt.”

Zitten nog in de wachtkamer :

AARON MOKOENA

Zuid-Afrikaan, 25 november 1980, rechtsachter of centrale middenvelder.

Trainersoordeel : “Zijn beste plaats is centrale verdediger, maar omdat we daar sterk staan en Van Zundert iets minder bezig was, werd hij rechtsachter.”

KRISTOF SNELDERS

Belg, 5 september 1982, spits.

Trainersoordeel : “Snel, druk en heel gevaarlijk in de zestien. Scoort makkelijk.”

JELLE VAN DAMME

Belg, 10 oktober 1983, verdediger.

Trainersoordeel : “Voor zijn twintigste moet hij er kunnen staan. Gezonde instelling, sterk ook.”

ALAIN VAN MIEGHEM

Belg, 2 mei 1982, centrale verdediger of middenvelder.

Trainersoordeel : “Groot talent, maar beter op het middenveld dan achterin. Mentaal en puur verdedigend nog niet sterk genoeg om achterin te spelen. Voetbaltechnisch kan hij zeker het niveau aan, maar hij moet een volwassen vent worden.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content