Marc Brys is niet het soort trainer dat zijn ideeën snel zal omgooien om een goed resultaat te behalen. Voor de verplaatsing naar Genk wijzigde de coach van STVV nochtans zijn gebruikelijk systeem om individuele dekking toe te passen. 'Tegen zo'n sterk team moet je keuzes maken', verantwoordde hij zich na de wedstrijd. Met zijn aanpassingen wilde Brys de ruimte tussen de linies beperken, daar waar KRC Genk zo graag combineert met zijn talentvolle middenvelders Leandro Trossard, Alejandro Pozuelo en Roeslan Malinovski. Tegen STVV kregen ze allemaal een lijfwacht op zich geplakt, eender waar ze zich op het terrein bevonden.

De reactie van Genk liet echter niet op zich wachten. Sander Berge voelde aan dat hij de man was die het slot kon forceren en hij paste een voetbalwet toe met een Spaans accent: la conducción, opschuiven met de bal aan de voet, waardoor de organisatie bij de tegenstander in de problemen komt en de bal uiteindelijk gevaarlijk dicht bij het doel belandt.

De centrale verdedigers Joseph Aidoo en Sébastien Dewaest namen al snel een voorbeeld aan hun opgeschoten Noorse ploegmaat. Beiden zijn niet uitzonderlijk technisch begaafd, maar beschikken wel over een grote persoonlijkheid. Ze infiltreerden vaak met de bal aan de voet tot diep op de speelhelft van de Truienaars. Daardoor werden de spelers die daar het minste aanleg voor hebben, met name Yohan Boli en Jonathan Legaer, gedwongen om in het eigen strafschopgebied te verdedigen. Wanneer zij de beweging niet volgden, dwongen ze andere spelers van STVV om de man met de bal op te zoeken - hun positie te verlaten dus - en zo de speler die zij moesten dekken vrij te laten.

KRC Genk kon door een gebrek aan geluk - het trof vier keer het doelhout - de Limburgse derby uiteindelijk niet winnend afsluiten, maar de jongens van coach Philippe Clement bewezen dat ze tijdens de wedstrijd in staat zijn om zich aan te passen aan de organisatie van de tegenstander. Die maturiteit toont aan dat KRC Genk een ploeg is die dit seizoen best in de gaten wordt gehouden. En wanneer het niet lukt om de tegenstander te ontwrichten, dan kan de linkervoet van Malinovski nog altijd voor de verlossing zorgen op stilstaande fases.

Marc Brys is niet het soort trainer dat zijn ideeën snel zal omgooien om een goed resultaat te behalen. Voor de verplaatsing naar Genk wijzigde de coach van STVV nochtans zijn gebruikelijk systeem om individuele dekking toe te passen. 'Tegen zo'n sterk team moet je keuzes maken', verantwoordde hij zich na de wedstrijd. Met zijn aanpassingen wilde Brys de ruimte tussen de linies beperken, daar waar KRC Genk zo graag combineert met zijn talentvolle middenvelders Leandro Trossard, Alejandro Pozuelo en Roeslan Malinovski. Tegen STVV kregen ze allemaal een lijfwacht op zich geplakt, eender waar ze zich op het terrein bevonden. De reactie van Genk liet echter niet op zich wachten. Sander Berge voelde aan dat hij de man was die het slot kon forceren en hij paste een voetbalwet toe met een Spaans accent: la conducción, opschuiven met de bal aan de voet, waardoor de organisatie bij de tegenstander in de problemen komt en de bal uiteindelijk gevaarlijk dicht bij het doel belandt. De centrale verdedigers Joseph Aidoo en Sébastien Dewaest namen al snel een voorbeeld aan hun opgeschoten Noorse ploegmaat. Beiden zijn niet uitzonderlijk technisch begaafd, maar beschikken wel over een grote persoonlijkheid. Ze infiltreerden vaak met de bal aan de voet tot diep op de speelhelft van de Truienaars. Daardoor werden de spelers die daar het minste aanleg voor hebben, met name Yohan Boli en Jonathan Legaer, gedwongen om in het eigen strafschopgebied te verdedigen. Wanneer zij de beweging niet volgden, dwongen ze andere spelers van STVV om de man met de bal op te zoeken - hun positie te verlaten dus - en zo de speler die zij moesten dekken vrij te laten. KRC Genk kon door een gebrek aan geluk - het trof vier keer het doelhout - de Limburgse derby uiteindelijk niet winnend afsluiten, maar de jongens van coach Philippe Clement bewezen dat ze tijdens de wedstrijd in staat zijn om zich aan te passen aan de organisatie van de tegenstander. Die maturiteit toont aan dat KRC Genk een ploeg is die dit seizoen best in de gaten wordt gehouden. En wanneer het niet lukt om de tegenstander te ontwrichten, dan kan de linkervoet van Malinovski nog altijd voor de verlossing zorgen op stilstaande fases.