Zullen de sterkhouders van vandaag er na de zomer ook nog zijn?

Na de nipte 4-3-nederlaag tegen Standard wil Mircea Rednic niks zeggen over zijn toekomst. Blijft hij volgend seizoen of niet? Hoewel het mathematisch nog kan mislopen, is Excel Mouscron toch al vrij zeker van het behoud. En dat op vier speeldagen van het einde van de reguliere competitie. Het is een situatie die ze bij Excel niet gewoon zijn en die hen toelaat om nu al aan volgend seizoen te beginnen denken. Maar Rednic kan ons alleen bevestigen dat zijn contract deze zomer afloopt en dat er nog geen gesprekken geweest zijn over een verlenging.

En hoe zit het met de drie spelers die het seizoen van Excel gekleurd hebben: Omar Govea, Jonathan Bolingi en Taiwo Awoniyi? Het probleem is dat ze alle drie gehuurd zijn. De Mexicaan Govea is eigendom van FC Porto. Er staat wel een optie in zijn huurcontract, maar Mouscron heeft die clausule nog niet geactiveerd. Hetzelfde geldt voor de Congolees Bolingi, die aan Standard toebehoort. In het contract van de Nigeriaan Awoniyi, uitgeleend door Liverpool, staat er echter geen aankoopclausule. Dat heeft de Engelse club geweigerd. Tijdens de stage in Spanje gaf sportief directeur Jürgen Röber aan dat de club bereid was om een financiële inspanning te doen om Govea en Bolingi te houden. Röber wil ook over Awoniyi gaan praten met het bestuur van Liverpool. Hij is van mening dat een verlenging van de huur de beste optie is.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content