Na de winst in de derby tegen stadsgenoot Cercle, waarin enkel Nabil Dirar uitblonk met een wondermooi doelpunt, vond ik niet dat Christoph Daum de toon meteen had gezet. Club haalde inderdaad een hele grote naam binnen met Daum, maar wat ben je met een naam als de prestaties wegblijven? Gelukkig is dat niet het geval. Na een periode waarin de fans vooral op hun honger bleven zitten, zorgde Daum opnieuw voor een kleurrijke periode op Jan Breydel.

Adrie Koster bracht Club heel wat bij en er ontstond veel commotie rond zijn ontslag, maar elke supporter van Club gunt hem het beste in zijn verdere carrière als trainer. De commotie rond Kosters vertrek werd al vlug omgezet in vreugde met de aanwerving van Daum. Na de niet indrukwekkende derby tegen Cercle bleef ook Westerlo niet gespaard. Club wint met het kleinste verschil, maar laat opnieuw het zogenaamde 'showvoetbal' achterwege en is uit op overwinningen en prestaties.

Het doelpunt in Westerlo kwam van Joseph Akpala, die voor Koster niet meteen de eerste keus was, maar in bijna elke Europese match de netten wist te vinden. Dan vraag ik me af wat die speler nog meer moet doen om eens een kans te krijgen in de competitie? Tegen STVV en Braga scoorde Björn Vleminckx weer, dus eens zien wie er de volgende matchen het voordeel van de twijfel zal krijgen. Zal Akpala weer zijn plaatsje op de bank krijgen of zal Daum inzien dat sommige spelers een tweede kans moeten krijgen?

Ik ben er wel van overtuigd dat Christoph Daum de perfecte coach is voor club, hij haalde in vier weken opnieuw de top twee. Dat deed zowel de spelers als de supporters goed. Maar geef toe: het is niet dat hij al de zwaarste tegenstanders is tegengekomen. Behalve Cercle: dat is een subtopper dit seizoen en je debuut maken in de stadderby is inderdaad wel een zware taak. Daum heeft de uitstraling van een strenge trainer en dat was de figuur die club nodig had, die Club naar de titel moet leiden, want de honger bij de supporters is bijzonder groot. Als het dit jaar niet lukt, weet ik ook niet meer welke namen ze nog zullen moeten aantrekken om ooit nog eens kampioen te spelen.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom

bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be.

De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te

weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Lisa Carpentier, Ieper

Na de winst in de derby tegen stadsgenoot Cercle, waarin enkel Nabil Dirar uitblonk met een wondermooi doelpunt, vond ik niet dat Christoph Daum de toon meteen had gezet. Club haalde inderdaad een hele grote naam binnen met Daum, maar wat ben je met een naam als de prestaties wegblijven? Gelukkig is dat niet het geval. Na een periode waarin de fans vooral op hun honger bleven zitten, zorgde Daum opnieuw voor een kleurrijke periode op Jan Breydel. Adrie Koster bracht Club heel wat bij en er ontstond veel commotie rond zijn ontslag, maar elke supporter van Club gunt hem het beste in zijn verdere carrière als trainer. De commotie rond Kosters vertrek werd al vlug omgezet in vreugde met de aanwerving van Daum. Na de niet indrukwekkende derby tegen Cercle bleef ook Westerlo niet gespaard. Club wint met het kleinste verschil, maar laat opnieuw het zogenaamde 'showvoetbal' achterwege en is uit op overwinningen en prestaties. Het doelpunt in Westerlo kwam van Joseph Akpala, die voor Koster niet meteen de eerste keus was, maar in bijna elke Europese match de netten wist te vinden. Dan vraag ik me af wat die speler nog meer moet doen om eens een kans te krijgen in de competitie? Tegen STVV en Braga scoorde Björn Vleminckx weer, dus eens zien wie er de volgende matchen het voordeel van de twijfel zal krijgen. Zal Akpala weer zijn plaatsje op de bank krijgen of zal Daum inzien dat sommige spelers een tweede kans moeten krijgen? Ik ben er wel van overtuigd dat Christoph Daum de perfecte coach is voor club, hij haalde in vier weken opnieuw de top twee. Dat deed zowel de spelers als de supporters goed. Maar geef toe: het is niet dat hij al de zwaarste tegenstanders is tegengekomen. Behalve Cercle: dat is een subtopper dit seizoen en je debuut maken in de stadderby is inderdaad wel een zware taak. Daum heeft de uitstraling van een strenge trainer en dat was de figuur die club nodig had, die Club naar de titel moet leiden, want de honger bij de supporters is bijzonder groot. Als het dit jaar niet lukt, weet ik ook niet meer welke namen ze nog zullen moeten aantrekken om ooit nog eens kampioen te spelen. Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden. Lisa Carpentier, Ieper