De manschappen van Unibet.com werden vorige week officieel voorgesteld. De opvolger van MrBookmaker werkt in 2006 met een budget van 6,5 miljoen euro, is flink versterkt en werd een stuk internationaler. Met de Australiër Baden Cooke, de Italianen Marco Serpellini en Marco Zanotti en de Spanjaarden Juan Carlos Dominguez en Carlos Garcia Quesada haalde het team een pak echte toppers binnen. Ploegmanager Hilaire Van der Schueren kijkt het komende seizoen met vertrouwen tegemoet.

Wat zijn de specifieke doelen in 2006 ?

Van der Schueren : “Wij willen in alle klassiekers een rol spelen en hopen een uitnodiging te bemachtigen voor een grote ronde. In dat opzicht lonken wij uiteraard naar de Tour. Ik denk dat onze kansen daarvoor 50/50 zijn.”

In welke mate verschilt het team voor 2006 met de ploeg die er vorig jaar was ?

“Als het bergop ging, kwamen we vorig jaar te kort. Dat is nu grotendeels opgelost dankzij de klimmers die we aantrokken. Wij zijn nu gewapend voor een grote ronde. Quesada presteerde de afgelopen jaren goed in de Ronde van Spanje. Ook de prestatie van Luis Pasamontes in 2005 mocht er gezien worden.”

Blijven er nog manco’s over ?

“Het is jammer dat Stefanvan Dijk wegviel. Dat is een renner die jaarlijks toch goed was voor acht of negen overwinningen.”

Nu zijn er veel nationaliteiten binnen de ploeg. Zorgt dat niet voor communicatieproblemen ?

“Ik vreesde daar ook voor. Maar sinds het oefenkamp ben ik gerustgesteld. Ik deelde de kamers erg strategisch in, zodat jongens met verschillende nationaliteiten konden kennismaken met elkaar. Als ze ’s avonds gingen wandelen, klitten landgenoten nog wel eens samen. Maar aan tafel zaten bij de Spanjaarden ook Belgen en Italianen. Iedereen spreekt met iedereen.”

Over Frank Vandenbroucke wordt al een tijdje gezegd dat hij zijn beste niveau zal terugvinden. Waarom zal dat in 2006 lukken ?

“Omdat ik nu een heel andere Vandenbroucke zie. Zijn gezin is herenigd. Hij heeft weer een familie. Voor hem is dat heel belangrijk. Hij vond zijn rust terug en woont nu in Italië, waar hij minder wordt lastiggevallen. Op mentaal vlak is alles weer in orde. Of het dit jaar met hem gaat lukken weet ik niet. Maar er is in ieder geval al een goede basis. Ik kijk er positief tegenaan. Het moet en zal lukken. We gaan er alles aan doen.”

Dave Bruylandts is een andere opvallende Belg.

“We begaven ons vrij laat op de arbeidsmarkt. Er bleef in België niet veel meer over om uit te kiezen. Bruylandts was nog een optie. Ik denk dat hij in het verleden bewees dat hij een degelijke renner is.”

Zoals u het nu zegt, lijkt het alsof hij tweede keuze is.

“Zeker niet. Ik had een degelijk gesprek met hem, waarin ik duidelijk maakte dat hij niet in herhaling mag vallen. Ik ben ook nagegaan of zijn verleden geen gevolgen had voor de ploeg. Iedereen die ik erover aansprak, vond dat hij een tweede kans moet krijgen. Ik denk dat Bruylandts bij de vijf beste Belgische renners hoort.”

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content