Asse-Lennik eindigde (alweer) als derde.

De hegemonie van Maaseik en Roeselare doorbreken én de finale van de play-off halen: elk jaar weer begint Asse-Lennik met die ambitie aan het seizoen. Maar ook ditmaal respecteerde het team van manager Geert De Dobbeleer de traditie, want het werd wéér net niet, wéér derde.

Het seizoensbegin was dramatisch.

Geert De Dobbeleer: “Het bekerverhaal was een serieuze ontgoocheling, dat is zeker. Intern hadden we het ook wel ingecalculeerd door het feit dat we met veel nieuwkomers zaten, veel jonge spelers ook. Daarbij kwam dat ook gevestigde waarden als Dirk-Jan van Gendt en Gertjan Claes het moeilijk hadden in het begin. Eigenlijk in december al kregen we de ploeg op de rails, toen we Averbode als eerste topploeg konden verslaan. Vanaf dat moment liep het steeds beter, zowel in spelverdeling als receptie. Hoe langer het seizoen duurde, hoe beter we werden. Ook de inkomende transfer, Peter Janusek, bleek een meerwaarde.”

In de play-off was het toch weer net niet. Hoe kwam dat?

“In de eerste wedstrijd in Maaseik moesten we aan de bak zonder Janusek. We verloren nipt met 3-2. Je kan zeggen dat dat maar een puntje is, maar een puntje hier, een puntje in Waasland, een in Puurs. Dat maakt wel een verschil. Het grootste probleem was echter dat Roeselare met twee punten voorsprong begon aan de play-off. Het is niet evident om die achterstand goed te maken. Volgend jaar zouden we graag die situatie omkeren en zorgen dat we met een voorsprong beginnen. Dan zijn het de onderlinge duels die zullen beslissen.”

Om dat te realiseren, zijn jullie al bezig met de uitbouw van de ploeg.

“Heel belangrijk is dat Pieter Verhees bij ons blijft, ondanks de zware interesse van Maaseik en Roeselare. Daarnaast haalden we twee jongens van het belofteteam om onze kern te verbreden naar een twaalftal spelers. We tasten ook pistes af van meer ervaren spelers die meteen rendement halen. Maar die mannen beslissen nu nog niet. Heel positief is alvast dat we budgettair wellicht nog een beetje vooruitgaan, waar veel andere clubs op dat vlak eerder een stap zullen achteruitzetten.”

Wordt het contract met coach Sacha Koulberg verlengd?

“Dat is een van de items waarover de komende week of weken beslist wordt. De kans bestaat ook dat Sacha in een andere functie op wat langere termijn bij Lennik blijft.” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content