Bij Zulte Waregem groeide hij onder Francky Dury uit tot een sterkhouder in de aanval, maar nadien kende de carrière van Salou Ibrahim een grillig en niet altijd succesvol verloop langs Club Brugge, Duisburg (Dui), Vejle (Den) en de New York Red Bulls (VS).

Nu verblijft Ibrahim, die met een Belgische getrouwd is, sinds vorige week weer in ons land. "De trainer van de New York Red Bulls wou een kleine aanvaller naast mij in de spits, maar toen Thierry Henry kwam, was het duidelijk dat die aanvaller rond Henry zou spelen en ik zou moeten vertrekken."

In april, zegt Salou Ibrahim, stopte hij met voetballen in New York, maar bleef hij omwille van zijn vier broers die er wonen en omdat zijn contract pas in december afliep. Om niet langer individueel aan zijn conditie te moeten werken, hoopte hij bij Kortrijk mee te mogen trainen. Maar dat zou dan wel hoogstens met de beloften kunnen, omschreven kranten de mening van Hein Vanhaezebrouck afgelopen week. "Ah, is dat zo? Vreemd, ik had hem aangesproken op de begrafenis van Jean-Marc Degryse en hij zou mij iets laten weten. Ik zat op een telefoontje van hem te wachten, dus ik vind het vreemd dat hij dat nu achter mijn rug aan de pers liet weten. Maar, oké." Jean-Marc Degryse, zegt Ibrahim, bracht hem destijds naar Kortrijk en regelde ook zijn contract toen hij naar Zulte Waregem werd getransfereerd. Maar die laatste club heeft hij nog niet gecontacteerd. "Ik ben niet wanhopig en ik zeg niet neen tegen België - België blijft mijn thuisland - maar ik wil ook graag iets in het buitenland. Ik wil andere ervaringen opdoen, dat is mijn natuur. De enige met wie ik elke week nog contact had in Amerika, was Stefan Leleu ( ex-ploegmaat bij Zulte Waregem, nu trainer van SV Oudenaarde, nvdr). Hij heeft mij al aangeboden om bij Oudenaarde mee te trainen. Als ik eerder had geweten dat Kortrijk blijkbaar niet kan, dan zat ik daar al eerder. Maar om te spelen, mik ik, met alle respect, hoger. Ik ben nog hongerig."

Hoe realistisch is het nog, met hetzelfde respect, om als spits van 32 die sinds april zonder club zit op een voortzetting van je carrière te mikken? "Ik ben een vrije speler nu en mijn fysieke paraatheid vormt geen probleem - ik ben 100 procent fit - en technische kwaliteiten heb je of die heb je niet. Wie mij ziet, kan dat zelf besluiten."

DOOR RAOUL DE GROOTE

"Andere ervaringen opdoen is mijn natuur."

Salou Ibrahim

Bij Zulte Waregem groeide hij onder Francky Dury uit tot een sterkhouder in de aanval, maar nadien kende de carrière van Salou Ibrahim een grillig en niet altijd succesvol verloop langs Club Brugge, Duisburg (Dui), Vejle (Den) en de New York Red Bulls (VS). Nu verblijft Ibrahim, die met een Belgische getrouwd is, sinds vorige week weer in ons land. "De trainer van de New York Red Bulls wou een kleine aanvaller naast mij in de spits, maar toen Thierry Henry kwam, was het duidelijk dat die aanvaller rond Henry zou spelen en ik zou moeten vertrekken." In april, zegt Salou Ibrahim, stopte hij met voetballen in New York, maar bleef hij omwille van zijn vier broers die er wonen en omdat zijn contract pas in december afliep. Om niet langer individueel aan zijn conditie te moeten werken, hoopte hij bij Kortrijk mee te mogen trainen. Maar dat zou dan wel hoogstens met de beloften kunnen, omschreven kranten de mening van Hein Vanhaezebrouck afgelopen week. "Ah, is dat zo? Vreemd, ik had hem aangesproken op de begrafenis van Jean-Marc Degryse en hij zou mij iets laten weten. Ik zat op een telefoontje van hem te wachten, dus ik vind het vreemd dat hij dat nu achter mijn rug aan de pers liet weten. Maar, oké." Jean-Marc Degryse, zegt Ibrahim, bracht hem destijds naar Kortrijk en regelde ook zijn contract toen hij naar Zulte Waregem werd getransfereerd. Maar die laatste club heeft hij nog niet gecontacteerd. "Ik ben niet wanhopig en ik zeg niet neen tegen België - België blijft mijn thuisland - maar ik wil ook graag iets in het buitenland. Ik wil andere ervaringen opdoen, dat is mijn natuur. De enige met wie ik elke week nog contact had in Amerika, was Stefan Leleu ( ex-ploegmaat bij Zulte Waregem, nu trainer van SV Oudenaarde, nvdr). Hij heeft mij al aangeboden om bij Oudenaarde mee te trainen. Als ik eerder had geweten dat Kortrijk blijkbaar niet kan, dan zat ik daar al eerder. Maar om te spelen, mik ik, met alle respect, hoger. Ik ben nog hongerig." Hoe realistisch is het nog, met hetzelfde respect, om als spits van 32 die sinds april zonder club zit op een voortzetting van je carrière te mikken? "Ik ben een vrije speler nu en mijn fysieke paraatheid vormt geen probleem - ik ben 100 procent fit - en technische kwaliteiten heb je of die heb je niet. Wie mij ziet, kan dat zelf besluiten." DOOR RAOUL DE GROOTE"Andere ervaringen opdoen is mijn natuur." Salou Ibrahim