Revelatie Sam Deroo verkoos Roeselare boven Maaseik.

Bijna was Sam Deroo in het tussenseizoen rond met Maaseik, maar toen kwam Knack Randstand Roeselare op de proppen. “En omdat ik daar een beter gevoel bij had, koos ik voor Roeselare. Alles was meteen duidelijk van bij het begin. Dat sprak mij enorm aan. Ook de persoon van Dominique Baeyens ligt mij precies beter dan Vital Heynen, zonder over Vital slecht te willen spreken.”

En dus koos het amper 18-jarige talent van de Vlaamse belofteploeg voor Roeselare, waar hij zich, ondanks zijn piepjonge leeftijd, op twee maanden tijd tot basisspeler ontpopte. Door een spierscheurtje in de kuit was hij tien dagen out. Maar nadat hij maandag de training hervatte, hoopt de zelfbewuste jongeman vanavond alweer fit te zijn voor de bekerwedstrijd bij Asse-Lennik.

Had je op voorhand durven dromen dat het voor jou allemaal zo snel zou gaan bij Roeselare?

Sam Deroo: “Ik had het niet verwacht, maar stiekem had ik er wel op gehoopt. Naarmate het seizoen vorderde, had ik het gevoel dat ik het niveau van de anderen redelijk goed aankon. Aanvankelijk speelde ik veel door de blessure van Matthijs Verhanneman. Maar toen iedereen speelklaar was, kon ik mijn basisplaats toch behouden. Nu, na mijn blessure zal het weer knokken worden om opnieuw in de ploeg te komen. Dat is zeker mijn ambitie. Ik hoop Roeselare iets bij te brengen, ook en vooral in de topwedstrijden.”

Je schoot als een komeet omhoog. Vrees je niet voor een terugval?

“Daar mag je niet voor vrezen. Je moet gewoon alles geven en erin geloven dat alles goed blijft gaan.”

Je woont nu in Roeselare. Verloopt de aanpassing naast het terrein even gemakkelijk als erop?

“Op het terrein was het de eerste weken ook wel bijbenen qua intensiteit van de trainingen en qua snelheid van het spel, hoor. Maar het klopt dat de aanpassing vlot verliep. De overgang van het internaatleven, waar alles voor mij geregeld werd, naar zelfstandig wonen op een appartement in Roeselare was moeilijker, moet ik toegeven. Gelukkig krijg ik veel eten mee van mijn ouders.” ( lachje)

Je studeert ook nog TEW in Kortrijk. Is de combinatie met topvolleybal haalbaar?

“Ik werk maar een beperkt aantal studiepunten af dit jaar en zal mijn examens moeten spreiden. Hopelijk lukt het, maar het volleybal is absoluut mijn prioriteit.”

door roel van den broeck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content