Valt jouw speculaaskoekje ook altijd in je koffie? “Dat gebeurt, ja. Ik drink nogal veel koffie, zeven à acht koppen per dag. Daar eet ik graag zo’n koekje bij. Die speculaaspasta lust ik ook wel. Maar als ik op de club ontbijt, is dat geen optie. Daar staan alleen dingen als magere kaas en kippenwit. En sowieso moet ik wat opletten met zaken waar veel suikers in zitten, ik kom snel bij.”

Wat is het ergste wat je een dier ooit aandeed?

“Vroeger waren er altijd honden in huis. Ik herinner me dat ik rond mijn dertiende een keer in de living achter een puppy liep en dat die zijn bocht miste en tegen de kast knalde. Die begon helemaal op te stijven en dat hartje begon stiller en stiller te kloppen. Dat beestje, Bolleke heette het, stierf in mijn armen. Ik zie het nog voor mij.”

Won je al eens iets met een wedstrijd op de radio of op tv?

“Nee. Ik deed weleens mee aan zo’n belspelletje, in de tijd dat al die schone vrouwen opkwamen. Als ik daar dan twintig minuten zat naar te kijken, naar dat spelletje, begon ik ook eens een woord te zoeken en durfde ik toch eens mijn gsm te nemen. Maar dan moest ik wachten, omdat alle lijnen bezet waren. Opeens zei iemand dat ik niet de tiende beller was. Ik raakte nooit binnen.

“Het laat me koud dat die spelletjes nu afgevoerd zijn. Ik was al blij geweest als men alleen die sirenes had afgeschaft, die vond ik te luid.”

Welke knappe madam had je graag eens zo’n belspelletje zien presenteren?

Jessica Biel. Haar atletisch lichaam spreekt me aan.”

Senator Marleen Temmerman stelde onlangs voor om geen seks meer te hebben tot er een regering is. Vind jij dat ook een briljant idee?

“Ik zie niet in waartoe dat kan leiden, alleen misschien tot een hoop gefrustreerde mannen. Dat is, denk ik, niet bevorderlijk voor de maatschappij.

“Ik volg het allemaal niet meer zo, de politiek. Het is veel blabla en weinig tuutuut. En eens de regering er is, zullen ze wel komen zeker, met hun belastingen?”

Bij wie deed jij vroeger belletje trekken?

“Ik ging niet dikwijls op straat, ik versleet mijn dagen op mijn eentje in de tuin. Daar sjotte ik of speelde ik legertje. Ik had een grote verbeelding. Ik maakte mijn eigen loopgraven en had zo’n groene zak, nogal oversized, die hing ik over mijn schouder en dan sleepte hij nog tegen de grond. Al mijn materiaal stak erin, casserollen bijvoorbeeld. Ik at er nooit uit, maar ik had ze wel. Ik droeg ook een legerhelm en legerbroek, uit de Stock Américain, en ik had zo’n botte dolk van Rambo, met een handvat waar een kompas op stond. Dat kon je losdraaien en daarachter zaten allumettekes en visdraad.

“Vuurtje stoken in de tuin deed ik ook graag. Mijn grootvader had vroeger een bakkerij, bij hem lag er altijd karton. Ik stak ook het gras in de berm langs de straat in brand en hoopte dan dat ik het op tijd weer zou kunnen doven. Soms was het nipt. Dan piste ik erop.”

Welk pionnetje kies jij bij Monopoly: het strijkijzer, de kruiwagen, de schoen …?

“Ik ben geen Monopolyman. Vroeger speelde ik wel soms Stratego met mijn vader, als hij wou, want hij had ook een fase waarin hij meer met de Nintendo bezig was dan ik. Nu halen we soms nog eens Pictionary boven. Maar ik teken zoals iemand van het eerste leerjaar. En dan word ik lastig op mijn vrouw, omdat zij niet raadt wat het is, ken je dat? ( lacht) Zo verkloot je een ontspannende avond.”

Er is een crème ontwikkeld die goed is tegen rimpels op je testikels. Is dat iets wat jou ooit zou kunnen interesseren?

“Ik hou van aftershavebalsems en er zijn periodes waarin ik een potje zalf op mijn gezicht wrijf, maar verder moet dat niet gaan. Ik denk ook niet dat Karolien de echtscheiding zou aanvragen omdat ik te veel rimpels op mijn testikels heb. Trouwens, een balzak zonder rimpels, zou dat niet lelijk zijn?”

In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content