Welke tv-figuur kan je absoluut niet uitstaan ?

“Ik ben niet echt haatdragend, maar die Wim Helsen, die in Man bijt hond de rubriek Vrienden van de poëzie heeft, daar moet ik niet van weten. Dan zap ik altijd naar iets anders. Ik heb nochtans niks tegen hem persoonlijk, maar zijn manier van doen …”

Stel : je bent op een fuif. Je gaat naar het toilet en ziet een bordje hangen waarop staat dat je dertig cent moet betalen, maar de wc-dame is even weg. Leg je dan het geld op het schaaltje of zeg je foert ?

“Dat hangt ervan af. Als de toiletten proper zijn, zal ik betalen. In het andere geval niet … Of nee, wacht. Een fuif, zeg je. Dan moet ik op één avond waarschijnlijk wel tien keer plassen ( lacht). Dan zal ik wel eens skippen.”

Hoeveel kost een pakje condooms in de supermarkt ?

Djeezes ( lacht). Geen flauw idee. Dat weet ik écht niet. Mijn vriendin en ik hebben net een zoontje gekregen, dus die fase ben ik voorbij. Eigenlijk ben ik nooit echt vertrouwd geweest met het condoomgebruik ( lacht). Ik weet niet hoe dat komt. Dat we al zeven jaar samen zijn, zal daar wel iets mee te maken hebben zeker ?”

Hoe lang is het geleden dat je nog eens echt een brief hebt geschreven ?

“Zo lang dat ik het zelf niet meer weet. Dat is toch niet meer van deze tijd ? Af en toe van die kattebelletjes, ja, …”

Waarop je dan neerpent : ‘Ik zie je graag’ ?

“Meestal eindig ik daar wel mee, ja ( lacht).”

Wat voor papa wil je zijn ?

“( denkt na) Een waar mijn zoontje later naar opkijkt, respect voor heeft. Je moet correct zijn, vind ik : streng wanneer het moet, lief wanneer het kan.”

Heb je geweend bij de geboorte ?

“Nee, ik was op dat moment heel relaxed, rustig, en was vooral mijn vriendin steun aan het geven. Ik had vooraf wat schrik, moet ik toegeven. Zeker de eerste keer weet je niet wat er op je afkomt. En ik was bang dat ze erg zou afzien, maar dat viel allemaal goed mee. En ik denk dat ik dat ook wel goed gedaan heb …”

Door je hand aan te bieden om in te bijten ?

“Iets van die aard ( lacht) … Nee, dat ging dan meer in de richting van oefeningen voor de ademhaling en zo.”

Mocht je morgen in een rolstoel belanden, zou je daarmee om kunnen ?

“Moeilijk, denk ik. Als ik Marc Herremans bezig zie, vind ik dat bijzonder knap. Maar het is wel spijtig dat die zijn bekendheid nu moet putten uit zijn handicap.

“Dat je niet meer bent zoals ‘de gemiddelde mens’, daar zou ik het heel lastig mee hebben. En dat je voor gewone dingen afhankelijk wordt van anderen.”

In sommige gezinnen hebben mensen totaal geen schroom als een gezinslid hen naakt ziet, in andere is dat net andersom. Hoe zat dat bij jullie thuis ?

“Totaal geen schroom. Voor mij komt dat zelfs raar over, families waar dat wel zo is. Je leeft toch dagdagelijks met elkaar samen, dan deel je toch alles ? Ik vind dat de normaalste zaak van de wereld.”

Wie heeft een sexy stem ?

Ann Reymen van Radio Donna. Ik zit regelmatig in de wagen, moet telkens drie kwartier rijden naar Westerlo, en dan luister ik meestal naar Studio Brussel. Maar als zij presenteert, schakel ik altijd over.”

Hoe ziet je doorsnee-ontbijt eruit ?

“Als ik opsta, drink ik altijd eerst een kop melk. Dan prepareer ik mijn boterhammetjes. Elke dag hetzelfde : twee met smeerkaas, één met choco. Op enkele minuten zijn die klaar en dan neem ik die mee in de wagen. Ik ben iemand die heel traag eet, op m’n gemak, en daar heb ik alle tijd. Ik word wel altijd uitgelachen met mijn brooddoosje ( lacht).”

Op je gps, staat daar een mannen- of een vrouwenstem ingesteld ?

“Ik heb geen gps, ik rijd op gevoel ( lacht). Mijn vriendin heeft al dikwijls gezegd dat ik mij dat eens moet aanschaffen, maar ik heb zo nog een oud boek met alle stadsplannen van België erin. Daar trek ik mijn plan mee, dat heeft nog zijn charmes.”

Als je vriendin dat zegt, doet dat wel vermoeden dat je af en toe uren verloren rijdt …

“Nee, nee. Ze doet dat gewoon opdat zij die af en toe eens zou kunnen gebruiken. Als zij moet kaartlezen …, kom, ik zal niks zeggen ( lacht).”

Kristof De Ryck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content