Kevin Borlée houdt van snelheid. We proberen de bronzen medaillewinnaar van het afgelopen WK bij te houden in een gesprek over snelle wagens, cinema, fietsen en restaurants.

De wereld verandert aan een razend tempo. Groot zal klein niet langer verslaan, maar de snelle wint het nog altijd van de trage”, liet mediatycoon Rupert Murdoch ooit optekenen. Kevin Borlée kan zich wel vinden in die uitspraak. Het cliché wil overigens dat sprinters snelheidsfreaks zijn. En dat er in dit cliché een grond van waarheid zit, wordt hieronder bewezen.

BMW & Lamborghini

“Als ik een Lamborghini of Ferrari in de straat zie staan, ga ik altijd een kijkje nemen. Ik vind auto’s geweldig, zowel om er mee te rijden als om naar te kijken. Mijn broer Jonathan en ik wonen in Louvain-la-Neuve en trainen in Brussel dus we zitten dagelijks wel een paar uur in de auto. We worden gesponsord door BMW. Ik rijd momenteel rond in een X3, de ideale auto voor lange afstanden. Je zit wat hoger en dat is altijd leuker en comfortabeler rijden. Het is een imposante wagen, die toch verdacht vinnig rijdt. Daar komt nog eens bij dat hij helemaal niet zo veel verbruikt, zeker niet als je op economy rijdt. In de VS verplaatsen we ons in een Golf. Ik blijf wel dromen van een Lamborghini. Ik zou er zo graag eens op het circuit mee gaan racen en volle bak doortrekken.”

Eten & lezen

“Ik ga graag eten in Cook & Book, aan het Shopping Center in Sint-Lambrechts-Woluwe. Een gezellige plek met een snelle bediening. Wat ik het meest van al apprecieer, is dat je niet het gevoel hebt dat je op restaurant bent als je bij Cook & Book gaat eten. Alles is er zo gemoedelijk.

“Als ik een boek zie dat me interesseert, koop ik het meteen. De bestsellers koop ik bij Club en voor de titels die iets moeilijker te vinden zijn, wend ik me tot de grote boekenkast van Louvain-la-Neuve, de Libris Agora. Normaal gezien, lees ik elke dag voor het slapengaan. Enkel tijdens de vakantie lees ik wat minder vaak. Ik ben vooral geïnteresseerd in geschiedkundige verhalen, maar momenteel ben ik in ‘C’est une chose étrange à la fin que le monde’ van Jean D’Ormesson bezig.”

Led-tv & Sony

“Ik ben gek op cinema. Niets zo leuk als een avondje ontspannen in de bioscoopzaal. Voor een film van Guy Ritchie zoals Snatch of RocknRolla mag je me altijd meevragen. Ook wanneer ik thuis naar een dvd kijk, wil ik dezelfde bioscoopkwaliteit. Daarom heb ik een 46 inch Sony led-tv . Je kunt niet geloven hoe goed de beeldkwaliteit van dat ding is. Door de korting die ik kreeg, werd de prijs-kwaliteitverhouding van die Sony led-tv interessanter dan die van de laatste nieuwe full hd-televisies.”

Nike & Converse

“Ik ben niet echt een modeliefhebber. Shoppen is al helemaal mijn ding niet en er is geen enkel kledingmerk dat ik speciaal leuk vind. Ik ga sober gekleed, dus T-shirts en pullovers met het merk in grote drukletters erop zijn niet aan mij besteed. Ik hou wel van de kleren die mijn zus Olivia voor de JBC-lijn ontwerpt. Qua schoenen let ik een beetje op wat ik draag. Meestal kies ik voor Nike of Converse aan mijn voeten. Ik heb een lederen paar van Converse, maar de stoffen versie draag ik het vaakst. Het enige wat ik nooit zou combineren, zijn hoge sneakers met een short. Naast mijn sneakers heb ik nog één paar geklede schoenen, maar die haal ik enkel uit de kast voor recepties.”

Voetbal & wielrennen

“Ik hou van verschillende sporten, zowel om zelf te beoefenen als om naar te kijken. Vooral voetbal vind ik geweldig. Het is niet zo dat ik fan ben van een bepaalde ploeg, maar Champions Leaguewedstrijden bekijk ik met veel plezier. Ook de Tour de France volg ik van begin tot einde. In het tussenseizoen fiets ik zelf ook aardig wat kilometers. Vroeger reed ik met de Eddy Merckx van mijn vader, maar ik kocht onlangs een nieuwe Trek Madone 4.5. Ik verwen mezelf al eens, maar ik gooi het geld niet door ramen en deuren.”

DOOR JULIEN BROQUET

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content