Je hebt ook gescoord bij het publiek met je haarsnit …

“Dat doet deugd. Ik herinner me dat iedereen zo’n pruik op had tijdens de finale van de FA Cup.”

Je komt er ook veel mee in de kranten.

“Ja, maar waar ik minder mee kan lachen, is dat men me probeert af te schilderen als een bad boy. De Engelse pers schreef vorig jaar dat ik een meisje had geslagen. De Belgische kranten namen het bericht over en niemand publiceerde een rechtzetting toen het meisje de klacht had laten vallen.”

Je moet beseffen dat je goed in de gaten wordt gehouden.

“Akkoord, maar ik ben jong en ik zal nog stommiteiten begaan. Het is niet omdat ik een profvoetballer ben en een herkenbare haardos heb dat ik geen recht heb op foutjes.”

Hier was veel te doen over het feit dat je de publicatie van enkele persoonlijke foto’s poogde te verbieden.

“Het gaat over mijn privéleven en daarin doe ik wat ik wil. Wie mijn privéleven aanvalt, mag een tegenaanval verwachten. Zo simpel is het.”

Maar dat zal de tabloids heus niet stoppen.

“In Engeland moet je opletten wat je doet en wat je zegt, dat is waar. Als ik ga stappen en naar het toilet ga, zijn er soms Liverpoolsupporters die aan mijn haren trekken. Ze verwachten dan wellicht een tegenreactie, maar die geef ik niet. Want voor hetzelfde geld gaan die gasten de volgende dag naar de krant met hun verhaal.”

Maakt het dat je na zulke voorvallen je gedrag verandert?

“Neen, want ik doe niets verkeerd. Ik geef je een voorbeeld: aangezien ik redelijk fysiek speel, moet ik vaak rusten – wat ik ook doe. Maar het volstaat om slechts driemaal per jaar uit te gaan om te worden versleten voor een party boy. Terwijl dat heus niet zo is. Het evenwicht is volledig zoek. Op fora vertelde men dat ik mijn behoefte zou hebben gedaan uit de ruit van de wagen van Mikel Arteta. De media nemen die belachelijke info dan over, maar wat is een forum? Daar zijn mensen actief die niets beters te doen hebben dan de hele dag achter hun computer te zitten en nonsens te verzinnen.”

Maar toch verbied je de publicatie van enkele foto’s.

Dat moet toch een reden hebben?“Ja, ze zijn privé!”

Slotvraag: heb je de verkiezing van miss België met je ex-vriendin Lara Binet gevolgd?

(glimlacht) “Neen, ik heb niet gekeken. No comment.

Ik ben een voetballer en mensen hebben geen zaken met mijn privéleven.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content