Individuele fouten nekken de Spurs

© BELGAIMAGE

José Mourinho wordt bij Tottenham geconfronteerd met zeldzaam veel tegengoals.

Komende zaterdag, om 18.30 uur, krijgen ze in Londen competitieleider Liverpool op bezoek. De meer dan 62.000 aanwezige toeschouwers zullen aanvaller Harry Kane (26) door een hamstringletsel niet kunnen bewonderen. Bij het teleurstellende 2-2-gelijkspel in Norwich zat de 45-voudig Engels international aan zijn 200e optreden op het hoogste niveau, waarbij de targetman goed was voor zijn 136e treffer in de Premier League. Een stevig gemiddelde, waarmee de centrumspits enkel andere scoremachines als Alan Shearer (145) en Sergio Agüero (138) moet laten voorgaan.

Alleen is het niet enkel dat wat de Portugees José Mourinho momenteel bezighoudt. De start van de manager, sinds 20 november binnengehaald als vervanger voor Mauricio Pochettino, bij de Spurs werd immers nog geen daverend succes. The Special One, die tegenwoordig vaker wordt neergezet als The Humble One, zag de afgelopen wedstrijden dat de grote zwakte van zijn ploeg meermaals werd blootgelegd. Bij afwezigheid van doelman Hugo Lloris (33), die begin november een elleboogoperatie onderging, toonde de Argentijnse doublure Paulo Gazzaniga (27) zich zeker niet even betrouwbaar. Er wordt daarom gehoopt dat de Franse routinier klaargestoomd kan worden voor de aankomende topper.

‘Ik heb veel werk te doen’, zo klonk Mourinho zowaar vrij moedeloos voor de verplaatsing naar Southampton op Nieuwjaardag. ‘Altijd zeg ik dat je kwetsbaarheden moet proberen te verhullen. Maar dat is momenteel bijzonder moeilijk. Defensief moet het veel beter. We maken te veel individuele fouten.’ Hij verwees daarmee naar het geblunder van Juan Foyth en Serge Aurier, waardoor ook de Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen meedeelden in de malaise.

Zijn rapport na elf duels, inclusief twee nederlagen voor de CL: 19 op 33, maar daarbij slechts 1 clean sheet en in totaal al achttien tegendoelpunten. En dan te weten dat Mourinho bekend staat om zijn stabiele verdedigende organisatie, waarbij vaak al smalend wordt gezegd dat hij graag de bus parkeert voor de eigen zestien meter.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content