Zou je leven er anders uitzien wanneer je niet met een voetballer samen was ?

Dat denk ik wel, want nu staat toch heel je leven een beetje in functie van het voetbal. We kunnen bijvoorbeeld nooit een weekend weggaan met de kinderen. Ook samen op vakantie gaan is heel moeilijk, vooral nu Lieze schoolplichtig is. Wanneer Peter zomervakantie heeft, heeft Lieze volop toetsen op school en wanneer voor Lieze de grote vakantie begint, moet Peter al weer beginnen trainen. We zullen de zomervakantie dus thuis moeten doorbrengen en vooral hopen dat het heel goed weer wordt.

Hou je van voetbal ?

Gelukkig wel. De thuiswedstrijden ga ik altijd mee kijken. Dan komt er een babysit voor de kinderen. Enkel de uitwedstrijden blijf ik thuis en tijdens de zomermaanden gaan de kinderen heel af en toe eens mee om voor hun papa te supporteren.

Zijn geld en luxe belangrijk voor jou ?

Het is natuurlijk gemakkelijker wanneer je het hebt, maar gezondheid komt voor mij toch nog altijd op de eerste plaats. Daar wil ik het geld en de luxe gerust voor inruilen.

Stel dat Peter zijn carrière kon overdoen en hij had de keuze om lange tijd in het buitenland te voetballen…

Goh, dat zou natuurlijk ook wel van het geld afhangen. Toch hebben we er altijd bewust voor gekozen om bij Sint-Truiden te blijven. We zijn nogal familiaal aangelegd, vandaar. En ook voor de kinderen natuurlijk. Het gezinsgeluk komt voor ons op de eerste plaats.

Ben je modebewust ?

Ik probeer de modetrends wel min of meer te volgen, maar het is niet zo dat ik iets wat ik vorig jaar gekocht heb, nu niet meer aandoe.

Ben je zelf sportief ?

Het laatste jaar niet meer. Vroeger ging ik regelmatig squashen met een vriendin. Mijn moeder is echter in september van vorig jaar overleden en sindsdien stond mijn hoofd er niet echt meer naar. Ik ben wel van plan de draad weer op te pikken.

Welke huishoudelijke taken neemt Peter voor zijn rekening ?

Hij zorgt mee voor de kinderen en ook de tafel afruimen doet hij.

Let je op zijn eten omdat hij voetballer is ?

Nee, niet echt. Enkel de dag van de wedstrijd eet hij altijd spaghetti met paardenbiefstuk. Verder eten we ook veel pasta, omdat iedereen van ons gezin dat graag lust.

Hoe kan je Peter het best omschrijven ?

Hij wil altijd voor iedereen goed doen en kan heel moeilijk neen zeggen. Hij is soms ook wel iets te snel tevreden. Wanneer hij bijvoorbeeld moet onderhandelen voor een contract, geeft hij snel toe. We hebben het goed en dat is voor hem voldoende. Hij hoeft niet stinkend rijk te zijn.

Wat is je grootste angst ?

Dat er iets met Peter of de kinderen zou gebeuren. Als er hen iets overkomt… ik mag er niet aan denken. Ook op de tribune zit ik soms met een bang hart te kijken. Het is nu al het vierde jaar op rij dat Peter in de periode rond maart-april geopereerd moet worden. Peter is iemand die niet snel blijft liggen op het veld en wanneer hij om verzorging vraagt, is het meestal serieus.

Stel dat je één ding aan jezelf zou mogen veranderen…

Ik ben vrij vlug kwaad en dat zou ik wel willen veranderen. Gelukkig gaat dat wel altijd heel snel weer over. Verder zou ik best wat magerder willen zijn.

En aan Peter ?

Dat hij meer zou opkomen voor zichzelf. Zoals ik al zei, is hij nogal snel tevreden.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content