Intercoach Conte zet Lukaku op dieet

© BELGAIMAGE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met twee goals na twee wedstrijden is Romelu Lukaku meteen gelanceerd bij Inter.

Romelu Lukaku voelt zich in zijn sas in Milaan. Op sociale media circuleerde vorige week een filmpje waarin je hem ziet zingen tijdens een etentje met de ploeg. Een soort ontgroeningsritueel voor elke nieuwkomer, maar hij bracht het er goed vanaf. Niet te zien op dat filmpje: wat er op tafel kwam. Volgens de Britse tabloids heeft Antonio Conte zijn spits immers op dieet gezet, met veel groenten en veel wit vlees.

Fatboy

Bij Manchester United kreeg hij nog kritiek van de gebroeders Neville, die vonden dat hij aan overgewicht leed. Gary tweette begin vorige maand in een reactie op journalist Andy Mitten: ‘Andy, hij gaf toe dat hij te zwaar was! Hij woog meer dan 100 kg! Hij is een speler van Manchester United! Hij zal goals maken en het goed doen bij Inter, maar een gebrek aan professionalisme is besmettelijk.’ Dat zou meteen ook de reden zijn waarom Ole Gunnar Solskjaer niet meer met de Belgische spits verder wou. De Noorse coach wil een nieuwe cultuur installeren op Old Trafford en Lukaku hoorde daar niet in thuis.

Phil Neville vroeg zich ook af of de speelstijl van de Rode Duivel wel bij Manchester United paste: ‘Ik had nooit het gevoel dat hij een spits was voor United.’

De kritiek op Lukaku werd voor de start van de Serie A gretig hernomen in de Italiaanse pers, maar de aanvaller gaf zijn criticasters lik op stuk door een foto van zijn blote, afgetrainde bast op Instagram te posten. ‘ Not bad for a fat boy‘, voegde hij er droogjes aan toe. Dat hij scherp staat, toonde hij ook tegen Lecce (4-0) en Cagliari (1-2). Dat zijn niet de meest tot de verbeelding sprekende tegenstanders, maar Inter en Lukaku misten hun start niet.

Het spitsenduo Lautaro Martinez-Romelu Lukaku zoekt nog naar de optimale samenwerking.
Het spitsenduo Lautaro Martinez-Romelu Lukaku zoekt nog naar de optimale samenwerking.© BELGAIMAGE

De Nerazzurri hadden in beide matchen het meeste balbezit (respectievelijk 60 en 59 procent) en vooral tegen Lecce werden Lukaku’s sterke punten – kracht en snelheid – goed uitgespeeld. Het samenspel met spitsbroeder Lautaro Martínez verloopt nog niet optimaal, maar dat is slechts een kwestie van tijd. De eerste échte testen worden de Milanese derby op 22 september en de Champions Leaguewedstrijd in Barcelona op 2 oktober.

Iets speciaals

In een interview met Inter TV zei Lukaku dat hij zich al goed geïntegreerd heeft. ‘Ik voel me hier geweldig, en mijn moeder en mijn zoontje vinden het hier ook fijn.’ Ook zijn ploegmaats kent hij al. Zonder aarzelen somde hij de sterke punten op van elke verdediger van de Nerazzurri: ‘ Milan Skriniar speelt dicht op de man, Stefan de Vrij heeft een groot gevoel voor positie, Diego Godín anticipeert graag. Andrea Ranocchia en Danilo D’Ambrosio zijn beenhard en zelfs Alessandro Bastoni, ondanks dat hij jong is ( 20 jaar, nvdr), heeft indruk op me gemaakt.’

Lukaku is er zeker van dat er bij Inter ‘iets speciaals aan het gebeuren is’. Wordt dit dan het seizoen waarin de club, sinds juni 2016 in Chinese handen, nog eens écht kan meedoen voor de prijzen? In de goed gevulde trofeeënkast is er, sinds de bekerwinst in 2011, niets meer bijgekomen …

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content