Internazionale

clubinfo

opgericht in 1908

voorzitter

Erick Thohir (idn)

stad Milaan

1.350.000 inwoners

stadion

Giuseppe Meazza

80.000 capaciteit

clubkleuren

blauw-zwart shirt, zwarte broek

website

www.inter.it

erelijst

18 x kampioen, 7 x beker

3 x ECI/CL, 3 x ECIII/UEFA Cup/EL

trainer LUCIANO SPALLETTI

07/03/1959

Speelde nooit hoger dan de Serie C en debuteerde in 1993 als coach van Empoli, dat hij na twee opeenvolgende promoties naar de Serie A (1997) leidde.

Zette zichzelf als T1 op de kaart met Udinese, dat hij in 2005 naar de vierde plaats en kwalificatie voor de Champions League coachte.

Coach van het Jaar in 2005 en 2006 (Roma), kampioen van Rusland met Zenit (2010, 2012).

smaakmaker IVAN PERISIC

Bij Sochaux verzette T1 Francis Gillot zich begin 2009 niet: Ivan Perisic (nu 29) mocht een halfjaar in Roeselare gaan voetballen. Met 8 goals en 2 assists was de Kroatische middenvelder/aanvaller een van de revelaties, een seizoen erna moest sportief directeur Luc Devroe bij zijn bestuur zwaar doorduwen om hem naar Club Brugge te halen. Hij speelde er in twee seizoenen alle twijfels weg: topschutter (22 goals) en Profvoetballer van het Jaar. Hij kopte Dortmund naar de titel, maar mocht van Jürgen Klopp na anderhalf seizoen beschikken. In Wolfsburg speelde de Kroaat zich in 2015 in de gratie van Internazionale, waar de teller op 31 goals en 29 assists staat. En de ex-speler van KSV Roeselare speelde (en scoorde) onlangs in de WK-finale.

LUCIANO SPALLETTI
LUCIANO SPALLETTI© Maurizio Borsari/AFLO

transfers in

Nainggolan (AS Roma), Martínez (Racing Club, Arg), Dimarco (FC Sion, Sui), Politano (Sassuolo), De Vrij (Lazio), Asamoah (Juventus), Vrsaljko (Atlético Madrid, Esp).

IVAN PERISIC
IVAN PERISIC© AFP

out

Santon & Zaniolo (AS Roma), Radu & Valietti (Genoa), Eder (Jiangsu Suning, Chn), Odgaard (Sassuolo), Bardi (Frosinone), Longo (Huesca, Esp), Turbo (Newell’s, Arg), Bakayoko (FC St. Gallen, Sui), Manaj (Albacete, Esp), Forte (Waasland-Beveren, Bel).

Internazionale
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content