Hoe heb je Eric leren kennen ?

Mijn vader was de trainer van Eric. Op het huwelijk van mijn broer was hij uitgenodigd, maar hij stuurde zijn broer. Ik heb dan het initiatief genomen. Hij was toen amper veertien jaar, maar hij loog over zijn leeftijd. Hij zei dat hij achttien was. Ik was op dat moment zeventien, dus drie jaar ouder dan Eric. Na een tijdje heeft hij mij de waarheid verteld. Ik vond het niet erg dat hij jonger was. Hij was trouwens heel volwassen voor zijn leeftijd. In het begin van onze relatie, zag ik hem één keer per maand, omdat hij toen in Nice speelde.

In de vijftien jaar die we nu samen zijn, zijn we al dertien keer verhuisd. Dat is vooral vervelend voor Julie ( 9 jaar). Toch past ze zich overal goed aan en haar punten lijden er niet onder. Voor onze jongste dochter Eva ( 2,5 jaar) hebben we nog altijd geen school gevonden. In Frankrijk kan je de school niet zelf kiezen en wij zijn niet tevreden met de school die haar werd toegewezen. Speciaal voor Julie zijn we niet naar Gent verhuisd.

Werk je ?

Ik zou graag werken, maar voorlopig concentreer ik me op de opvoeding van de kinderen. Ik heb wel een diploma als verkoopster, maar omdat wij constant verhuisden, kon ik moeilijk een job behouden. Ik heb een tijdje voor de sociale zekerheid gewerkt. Geen boeiende job. In het weekend deed ik défilés, maar dat had Eric niet graag. Hij was een beetje jaloers, denk ik.

Wie aan verhuizen denkt, denkt aan decoratie.

Binnenhuisinrichting is één van mijn favoriete bezigheden. Hier in huis primeren de warme kleuren. Zo heeft het een beetje een zuiders karakter. We hebben ook een klein appartement in Touquet met zicht op zee. Als we een dag vrij hebben, trekken we ernaar toe. Tijdens de vakanties komen ook de kinderen mee. Ik heb het helemaal alleen ingericht. De nadruk ligt vooral op de kleuren van de zee, het blauw en het wit.

Ben je sportief ?

Ik hou van alles wat beweegt, muziek maakt of danst. Ik heb een stadsfiets en als ik met de kinderen speel, durf ik mij ook met de step te verplaatsen.

Andere hobby’s ?

Ik ben vrijwel altijd thuis, omdat Eva niet naar school gaat. Voor de rest vind ik het wel fijn om me met de kinderen bezig te houden. Zo heb ik Julie bijvoorbeeld leren schrijven voor ze naar het eerste studiejaar ging. Ik kijk ook graag tv, vooral dan naar de programma’s waar iedereen over praat. Eric heeft het niet zo voor die programma’s. Bij hem is het al sport wat de klok slaat.

Verder draag ik zorg voor m’n uiterlijk. Ik heb een zwak voor alles wat blinkt. ( lacht) Misschien krijg ik voor onze tiende huwelijksverjaardag wel een diamanten ring ? ( knipoog) Ik hou ook van mooie kleren, maar Eric is nog meer met kleding bezig dan ik. Hij heeft een hele collectie Italiaanse schoenen.

Vertel ons eens iets over Eric.

Eric zit boordevol goede eigenschappen ! Hij geeft me dikwijls bloemen. ( Eric : “Mijn truc om te verontschuldigen. En als haar moeder er is, krijgt die ook bloemen. Ik moet iedereen toch opfleuren ?”) Hij is romantisch. Na de geboorte van Eva heeft hij mij een romantisch weekend in een schitterend hotel in Brugge aangeboden. Zijn slechte eigenschap is dat hij constant aan de telefoon hangt. Hij laat er zijn eten zelfs voor staan. En in de wagen is hij ook nooit te bereiken.

door Pascale Piérard

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content